Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story.
Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story. - Foto: TT / FAKSIMIL

Killar laddade upp våldtäkt på Snapchat – spårades med internets hjälp

Två killar la upp en video på sin Snapchat-story där en tjej blev sexuellt ofredad och våldtagen. Människor på internet var inte sena med att hitta förövarna.


I Frankrike över helgen dök en obehaglig video upp på Snapchat. Två män ser ut att försöka våldta en kvinna och texten på videon föreslår sexuellt övergrepp.


Bildkälla: Faksimil

Storyn börjar med att visa två män i tjugoårsåldern som köper alkohol och åker hem. Efter ett tag dyker en tjej upp som festar med killarna. Helt plötsligt börjar männen att förgripa sig på kvinnan med text som "STOP STOP STOP". Det hela avslutas med att männen står över kvinnan.

Internet var inte sena med att sedan sprida screenshots från videon för att sedan dela på andra plattformar som Facebook. 500 000 personer ska ha sett videon när den laddades upp, rapporterar Buzzfeed.

Flera användare började sprida bilder på männen på Twitter och en hashtag spred – #grigny och #perpignan. Två städer i Frankrike.

Männen hittades till slut efter att användare började att twittra direkt till polisen. En av männen är häktad misstänkt för våldtäkt och spridande av olaglig pornografi på sociala medier.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.