Attacken skedde vid Mälarhöjdens tunnelbana i Stockholm.
1 av 4
Attacken skedde vid Mälarhöjdens tunnelbana i Stockholm. - Foto: Polisen
Dela så polisen hittar rånarna.
2 av 4
Dela så polisen hittar rånarna. - Foto: Polisen
Har du sett rånarna?
3 av 4
Har du sett rånarna? - Foto: Polisen
Kontakta polisen på 114 14 och hjälp den hitta dem.
4 av 4
Kontakta polisen på 114 14 och hjälp den hitta dem. - Foto: Polisen

Ylva, 63, om attacken i tunnelbanan: "Det gjorde jätteont, i armen och ryggen"

Två män attackerade ensamma Ylva. Hon blev puttad och slog sig illa. Nu berättar hon om händelsen.


Ylva, 63, blev attackerad en morgon på tunnelbanestationen Mälarhöjden i Stockholm. Det har uppmärksammats av Aftonbladet och Nyheter24 har tidigare skrivit om det.

Ylva fick sin mobil ryckt ur sina händer. Hon sprang efter rånarna som sedan knuffade omkull henne så hon slog i golvet.

Nu berättar Ylva om attacken:

– Jag fick en chock, blev vansinnig och sprang efter. Jag ramlade, kom upp igen, försökte komma ifatt killarna och då knuffade de omkull mig på rygg och jag tog emot med armen och den blev helt blå, lila, alla möjliga färger, säger hon till Brottscentralen, och fortsätter:

– Det gjorde jätteont, i armen och i ryggen, som tur var så slog jag inte i huvudet. De knuffade omkull mig rakt av, jag hade inte en chans att väja.

Polisen söker nu efter rånarna och hoppas att allmänheten kan ge tips.

– Det var fegt, Ylva är nästan uppe i pensionsåldern. Det är två unga män som ger sig på en kvinna och en drar sig inte för att knuffa henne så hon faller handlöst bakåt. Det kunde ha gått riktigt illa, säger polisinspektör Björn Tulldahl till Brottscentralen , skriver Aftonbadet.

Har du sett någon av rånarna? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.