Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De våldtog 17-årig tjej men slapp straff – för att de betalade 200 000

Männen ska ha festat med den 17-åriga tjejen innan de våldtog henne. Sedan betalade de för att slippa rättegången.
1 av 2

Männen ska ha festat med den 17-åriga tjejen innan de våldtog henne. Sedan betalade de för att slippa rättegången.

Faksimil / Instagram (Buzzfeed)

Nu är männen tillbaka i Melbourne, Australien.
2 av 2

Nu är männen tillbaka i Melbourne, Australien.

Faksimil / Facebook (Buzzfeed)

Nyheter | 08/02/2016 11:21

Tre män som dömts till fängelse för våldtäkt slapp straff genom att köpa sig fria. De betalade flickan de våldtagit 20 000 euro.

I somras utsatte dessa män en 17-årig tjej för en våldtäkt. Buzzfeed skriver att våldtäkten skedde i Kroatien, männen kommer från Australien och tjejen från Norge. Männen, Dylan Djohan, Ashwin Kumar och Waleed Latif, fick sina pass omhändertagna och rättegången skulle nyligen genomförts.

Enligt SMH stod männen inför en möjlig dom på 15 år.

Så långt verkade rättvisan segra. Men männen vill så klart inte sitta i fängelse i Kroatien – de ville hem till Australien.

Och tänka sig, allt går att lösa med tillräckligt mycket pengar.


Bildkälla

Männen kom överens med åklagaren om att betala 17-åringen 20 000 euro, alltså nästan 190 000 kronor, och då slapp de rättegång. I dealen ingick också att de erkände sig skyldiga till våldtäkten.

Nu är de hemma och en av männen, Dylan Djohan, ska ha postat den här bilden på sin Instagram. Enligt SMH ska han också skrivit på sociala medier om att komma med i 10 000-metersklubben tillsammans med en flygvärdinna.


Buzzfeed skriver att personer är rasande. Inte så konstigt.