Lisa Holms familj.
1 av 3
Mordet och rättegången har berört hela Sverige. - Foto: tt bild
Lisa Holm blev 17 år gammal.
2 av 3
Lisa Holm blev 17 år gammal. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nerijus Bilevicius kommer också att utvisas efter avtjänat straff.
3 av 3
Nerijus Bilevicius kommer också att utvisas efter avtjänat straff. - Foto: TT Bild

Familjens starka sorg efter Lisa Holm-rättegången: "Oerhört tragiskt"

I dag fastställde hovrätten livstidsdomen för Nerijus Bilevicius.


I dag blev det klart att Nerijus Bilevicius döms till livstids fängelse i Göta Hovrätt för mordet på 17-åriga Lisa Holm i juni 2015. Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom.

Göta hovrätt har fäst viss vikt vid en händelse dagen innan Lisa Holm försvann, då en man som ville fråga om vägen försökte locka till sig en joggande kvinna. Hovrätten anser att mycket talar för att mannen var Nerijus Bilevicius. Tingsrätten valde att inte lägga vikt vid det vittnesmålet.

Hovrätten anser, liksom tingsrätten, att mordet hade ett sexuellt motiv. Flickans kropp var delvis avklädd när den hittades.

Lisa Holm-målet har uppmärksammats oerhört mycket och detta är något som, säger familjens juridiska ombud Tore Brandtler, föräldrarna inte har kunnat värja sig emot, exempelvis inte alla spekulationerna om hur hon blev bragt om livet.

– Jag tänker på systern, en syskonrelation är ju oftast den man har längst i livet men den biten är borta, två flickor som man kan tänka sig skulle ha mycket gemensamt livet ut. Det är oerhört tragiskt, säger han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.