- Foto: Faksimil Google

Polisen jagar två personer efter misstänkt macheteattack på svensk skola

"Vi vet ungefär var vi ska leta efter dem", säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.


Det var strax före klockan tolv i dag som polisen fick larm om att något hade hänt på en skola i Sollentuna norr om Stockholm.

– När vi kommer fram är det en yngre kille som har blivit skadad, förmodligen av någon form av kniv eller annat stickföremål. Han har blivit omhändertagen av ambulans, men skadorna betraktas inte som livshotade, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Två gärningsmän ska ha gått till attack med machete eller en kniv på högstadieskolan, och enligt polisen ska offret vara skuren i armen. Flera poliser och ambulanser larmades till platsen.

Polisen är nu på jakt efter två gärningsmän.

– Vi letar nu efter två personer som på något sätt kan ha med det här att göra. Vi vet också på ett ungefär var vi ska leta efter dem. Men vi går inte in på några detaljer runt dem, säger Lars Byström.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

FI utreder misstänkt nakenblankning

Finansinspektionen (FI) misstänker att det nederländska handelsbolaget Market Wizard BV har brutit mot marknadsregler som förbjuder så kallad nakenblankning. En undersökning har inletts, skriver FI i ett pressmeddelande.