Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Efter biljakt som slutade i att polis omkom – polisbefäl misstänks för brott

En tragisk olycka efter en biljakt.
1 av 3

En tragisk olycka efter en biljakt.

TT BILD

Ett polisbefäl omkom.
2 av 3

Ett polisbefäl omkom.

TT

Nu misstänks tjänstefel.
3 av 3

Nu misstänks tjänstefel.

TT

Nyheter | 11/02/2016 22:48

En 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik omkom och nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning om tjänstefel.

Efter biljakten som slutade i en olycka, där en 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik omkom, har åklagare nu beslutat att inleda en förundersökning om tjänstefel mot ett polisbefäl i Sundsvall, uppger SVT Nyheter Västernorrland.

Polisens 28-åriga kollega, hemmahörande i Umeå, överlevde kraschen, men skadades allvarligt och har vårdats på intensivvårdsavdelning.

Biljakten påbörjades i Örnsköldsvik och pågick i nästan tio mil innan polisbilen av okänd anledning körde av vägen strax innan en bro i Fredrika och hamnade upp och ner i Viskasjön. Händelsen inträffade 5 november i fjol.

Det brottsmisstänkta polisbefälet har tilldelats en offentlig försvarare, men har ännu inte delgetts misstanke om brott, uppger advokaten Johan Sterner för SVT.