Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter biljakt som slutade i att polis omkom – polisbefäl misstänks för brott

En tragisk olycka efter en biljakt.
1 av 3

En tragisk olycka efter en biljakt.

TT BILD

Ett polisbefäl omkom.
2 av 3

Ett polisbefäl omkom.

TT

Nu misstänks tjänstefel.
3 av 3

Nu misstänks tjänstefel.

TT

Nyheter | 11/02/2016 22:48

En 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik omkom och nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning om tjänstefel.

Efter biljakten som slutade i en olycka, där en 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik omkom, har åklagare nu beslutat att inleda en förundersökning om tjänstefel mot ett polisbefäl i Sundsvall, uppger SVT Nyheter Västernorrland.

Polisens 28-åriga kollega, hemmahörande i Umeå, överlevde kraschen, men skadades allvarligt och har vårdats på intensivvårdsavdelning.

Biljakten påbörjades i Örnsköldsvik och pågick i nästan tio mil innan polisbilen av okänd anledning körde av vägen strax innan en bro i Fredrika och hamnade upp och ner i Viskasjön. Händelsen inträffade 5 november i fjol.

Det brottsmisstänkta polisbefälet har tilldelats en offentlig försvarare, men har ännu inte delgetts misstanke om brott, uppger advokaten Johan Sterner för SVT.