Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordet var som en ren avrättning – Amim och Wael är fortfarande efterlysta av polisen

- 09/03/2016, 18:59 -

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 5. Juldagskvällen löpte på med kortspel – men slutade i skottlossning. Amim Boali och Wael Mahmoud Ben Abdullah jagas fortfarande misstänkta för mord på en 26-årig man.

Klockan var runt åtta på juldagskvällen 2014 när en maskerad man klev in på en föreningslokal i Sofielunds industriområde i Malmö. I lokalen fanns ett antal män som bland annat spelade kort. Efter att den maskerade mannen hade kommit in sköt han en 26-årig man med flera skott – rakt framför ögonen på alla andra.

– Det var en skjutning av en person som förmodligen var oförberedd på det, säger fallets åklagare Anna Edebalk.

Föreningslokalen. Bildkälla: Polisen

Avsikten ska ha varit att döda. Mordet har beskrivits som en ren avrättning. Den skadade 26-åringen fördes till sjukhus, men han dödförklarades kort efter det.

I början var mordet ett mysterium. Men fyra månader senare hade polisen lyckats peka ut två män som ansvariga för brottet. Malmöborna Amim Boali, 23, och Wael Mahmoud Ben Abdullah, 22, häktades i april 2015 på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Jag kan inte påstå att båda två gick in i lokalen. Man kan ju vara kopplad till ett mord på andra sätt än att man rent fysiskt håller i ett vapen. Det är en person som har hållit i vapnet, och sen är det en annan person som är misstänkt för att ha varit delaktig på annat sätt, säger Anna Edebalk till Nyheter24.

Amim Boali och Wael Mahmoud Ben Abdullah jagas fortfarande av polis misstänkta för mord. Bildkälla: Polisen

Orsaken till mordet är ännu oklar. Men det har spekulerats i att det handlar om pengar.

– Vi har inte en helt tydlig bild över motivet. Det är möjligt att det kan ha handlat om pengar, men även om något annat, säger Anna Edebalk.

Amim Boali och Wael Mahmoud Ben Abdullah är sedan förra våren även internationellt efterlysta och jagas av polisen över hela världen. Man misstänker att de befinner sig utomlands.

– Vi kan följa dem på en resa genom Europa. En av dem försvinner till Tunisien och vår uppfattning är att han fortfarande befinner sig där. Den andre, Amim Boali, har vi ingen närmare kontroll på. Han finns dessutom registrerad runt omkring i Europa i tre olika länder med fyra olika identiteter, sa Bo Lundqvist, kriminalkommissarie vid polisregion syd, tidigare till Brottsplats Sverige.

Sista spåret efter Amim Boali är i Tyskland.

Bildkälla: Polisen