Bilder på de beslagtagna vapnen.
1 av 4
Bilder på de beslagtagna vapnen. - Foto: Polisen
2 av 4
- Foto: Polisen
3 av 4
- Foto: Polisen
4 av 4
- Foto: Polisen

Sex personer gripna – misstänks för vapensmuggling till islamister i Sverige

Vid polisräderna hittades flertalet militära vapen – bland annat granater och automatvapen.


Fem personer har gripits i Bosnien-Herzegovina och en person i Sverige misstänkta för vapensmuggling till radikala islamister i Sverige. Det säger bosniska myndigheter, enligt TT via DN.

Personerna greps på torsdagen i städerna Gradiska och Laktasi i den bosnienserbiska delrepubliken Republika Srpska, bekräftar inrikesdepartementet.

En person greps vid oklar tidpunkt någon gång i Sverige. Två personer är fortfarande på fri fot, enligt ett uttalande från departementet.

Gripandena gjordes av bosnienserbiska inrikesdepartementets särskilda antiterrorenhet. Ordern kom från bosniska riksåklagaren.

Poliserna har vid flertalet räder funnit stora mängder militära vapen. Bilder från beslagen visar automatvapen, granatpjäser och handgranater som du kan se i bildspelet ovan.

Räderna ingick i en internationell polisoperation som innehåller ett svensk samarbete med polisen. Operationen kallas för Varg RS.

Säpo eller polisen kan inte bekräfta uppgifterna, skriver TT via DN.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.