Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottdrama i svenskt bostadsområde – här är polisens dramatiska ingripande

- 05/10/2016, 15:13 -

Polisen misstänker att skotten kommit från en lägenhet i närheten. Efter en husrannsakan har nu två personer hämtats in till förhör.

Det var efter lunch under onsdagen som polisen fick ett larm från en lastbilschaufför som befann sig i stadsdelen Andersberg söder om Gävle för att slamsuga brunnar. Lastbilschaufför berättade att någon skjutit mot honom och att både sidorutan och sidobackspegeln på lastbilen hade krossats.

– Han upplevde att han blev beskjuten. Men han skadades inte själv, utan gick ur bilen och ringde polisen, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt, till Nyheter24.

När polisen kom till platsen kunde de med hjälp av mannens berättelse räkna ut varifrån skotten hade kommit. Runt klockan 13.20 hade man hittat en misstänkt lägenhet i närheten. Där genomfördes en husrannsakan.

En granne som befann sig i lägenhetshuset säger till Nyheter24 att polisen bar skyddsutrustning.

– Jag vet inte vad som hänt. Polisen skriker utanför och det låter riktigt högt. Jag skiter typ ner mig.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån / Google street view

På en mobilfilm som Nyheter24 tagit del av kan man höra det dramatiska ingripandet.

– I lägenheten fanns två personer, en man och en kvinna, som hämtades in till förhör. Alltid när det är skjutvapen är det poliser med specialutbildning på plats.

Mannen och kvinna, som båda är födda i början av 1990-talet, är dock inte gripna eller misstänkta för något brott än så länge, utan ska förhöras för att se vad de vet om händelsen.

Polisen beslagtog bland annat en soft air gun i samband med husrannsakan.

– Vi tror att det är en soft air gun som används eftersom man inte har hört några kraftiga knallar, säger Mikeal Hedström.

Kan en soft air gun orsaka sådan här skada på ett lastbilsfönster?

– Inte med plastkulor, men om man stoppar i andra projektiler och förändrar den litegrann kan det bli de här effekterna.

Polisens finns på plats för genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen. Man har inlett en förundersökning gällande försök till grov misshandel, skriver polisen på sin hemsida.

Det har tidigare kommit klagomål till polisen om att någon skjutit med luftvapen i området.


Känner du dig trygg i ditt bostadsområdet?