Jerry, 29, delade vidriga bilder på Facebook – sedan kidnappade han sitt ex

Jerrys beteende i sociala medier var minst sagt obehagligt. Men det visade sig vara ännu mer skrämmande i verkligheten.


Ibland lämnas väldigt obehagliga spår på internet. Ännu mer skrämmande blir det efter att ett brott har skett och pusselbitarna hamnar på plats.

Jerry Gill, 29, från Missouri i USA har en Facebook-feed som osar av sexism och rasism.



På en av hans senaste och absolut mest skrämmande bilder poserar han med en docka i människostorlek. Dockan hänger i en snara och under texten har han skrivit:

"Det här tillägnas en speciell person. Håll ut, älskling, det finns fortfarande hopp."


Bilden laddades upp den 10:e november i år. Under en veckas tid la han även upp flera obehagliga poster i stil med "White lives matter" och "tjejer här är horor och om de säger att de inte är det så är de lögnaktiga horor."


I september skrev han även i en status att han kände för "mord, inte självmord".

Jerrys obehagliga bilder och statusrader visade sig vara en betydligt mildare variant av det han faktiskt höll på med offline, i verkligheten.


Senare under kvällen efter den här inlägget, den 19:e november, ska Jerry Gill ha tvingat in sin exflickvän i sin bil och kidnappat henne.

Han ska sedan ha beslagtagit hennes mobiltelefon och hållit henne fången under tre dagar. Under tiden i fångenskap blev exflickvännen slagen med knytnävsslag och en stulen polisbatong, skriver Jefferson City's News Tribune.

Jerry förbjöd den kidnappade kvinnan att gå på toaletten, vilket gjorde att hon fick urinera i sina byxor. Men till slut gav Jerry Gill efter och körde henne till en offentlig toalett i en park den 21:a november. Då såg hon äntligen sin chans att göra sig fri från sin förövare.

Efter toalettbesöket vägrade exflickvännen att kliva in i bilen igen, varpå Jerry Gill började skrika på henne och dra till sig vittnens uppmärksamhet. Det slutade med att han drog pistol mot sin exflickvän och skrek att han skulle döda henne.

Enligt vittnen sköt han flera skott mot kvinnan, varav ett av skotten träffade henne i armen. Vittnen såg till att få bort kvinnan från sin våldsamma expojkvän genom att ta henne till en närliggande skola för skydd, innan hon blev upphämtad med ambulans för vård av skottskadan.

Jerry Gill i sin tur lyckades fly från platsen och var spårlöst försvunnen fram till i onsdags förra veckan.

Jerry Gill. Bildkälla: Facebook

Mike Hagen, som bor i utkanten av Jefferson City, hörde ljudet av en bilmotor i närheten av sitt hus. Han bestämde sig för att åka iväg och undersöka saken. Då hittade han Jerry Gill vid en stulen bil som hade slut på bensin. När Jerry Gill upptäckte Mike Hagen så drog han vapen direkt och försökte tvinga till sig ett byte av fordon.

– Jag sa "du kan ta den, bror, den är inte värd att bli skjuten för", sa Mike Hagen till News Tribune.

Jerry Gill körde iväg med Mikes bil och en polisjakt drog igång. På stadens Facebooksida gick man ut med en varning till de boende i området att hålla sig inomhus.

Efter fler dagars sökande hittade polisen till slut Jerry Gill vid utkanten av en skog. Det är oklart hur länge han hade gömt sig inne i skogen, men polisen lyckades till slut gripa honom.

Enligt polisen bar han "en mindre arsenal" av laddade vapen och knivar vid gripandet.

Nu är Jerry Gill anhållen, misstänkt för beväpnat motstånd, olaga frihetsberövande och grov misshandel. Och på hans Facebooksida finns fortfarande spåren av upprinnelsen till hans våldsamma handlingar kvar.

Nyheter24 har nyligen skrivit om det uppmärksammade mordet på en Bandidosmedlem och hans exflickvän. Nu används spår från exflickvännen i sociala medier för att lösa mordgåtan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.