1 av 3
- Foto: Privat / Övervakningsfilm
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Övervakningsfilm

Niklas fångade tjuvarna på film – nu ger han belöning till den som hittar dem

Här bryter sig tjuvarna in hos Niklas företag i Lidköping. Men vad de antagligen inte vet är att de samtidigt fångas på film.


Det var runt klockan 01.45 natten till tisdag som till synes två personer gjorde inbrott på 40-åriga Niklas Johanssons husbilsföretag i Lidköping.

– De klippte sönder staketet och rev sönder stötfångaren på en Mercedes som jag har där. Sedan stal de två stycken ändrör till avgassystemet på bilen, säger Niklas till Nyheter24.

Niklas JohanssonNiklas Johansson. Bildkälla: Privat

Niklas övervakningskamera lyckades fånga personerna på bild.

Han hade först tekniska problem med att få ut originalklippet, men lyckades sedan filma av det med sin mobil och lägga ut det på Facebook.

Han gick även ut med en belöning på 15 000 kronor till den som hjälper honom att identifiera personerna och som ser till att han får tillbaka sina grejer.

– Jag har en flytande försäkring på alla våra försäljningsobjekt och det är så dyrt med självrisk på den. Vår premie skulle även höjas om jag tvingades använda den. Då är det billigare för mig att betala ut 15 000 kronor om jag skulle få tillbaka grejerna, säger Niklas.

Bildkälla: Övervakningsfilm

Exakt hur mycket värde på grejerna som de misstänkta tjuvarna lyckades komma i väg med vet inte Niklas, men han uppskattar att det totalt kan röra sig uppåt 30 000 kronor.

– Om de hade tagit något som var värt mycket pengar, som till exempel fälgarna på bilen, så kanske jag hade förstått det. Men nu tog de bara två avgasrör och förstörde jättemycket på bilen. Det känns för jävligt, säger han.

Niklas har ännu inte polisanmält händelsen, men säger att han ska göra det under onsdagen.

Hans inlägg på Facebook fick snabbt spridning, och hade på tisdagskvällen nästan 300 delningar.

Bildkälla: Facebook

Se övervakningsklippet högst upp i artikeln.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått tillbaka något som stulits från dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.