Poliserna skulle hjälpa till vid en husbrand – tog en selfie istället

Två poliser kan staffas efter att de fångats på video när de tar en selfie framför ett brynande hus.


Att ta en selfie och lägga ut kan vara trevligt. Brukar bli en hel del likes om det är en bra bild. Men ibland är det verkligen inte lämpligt att fokusera på sig själv.

Nyheter24 skrev för någon vecka sedan om 22-årige Jason som la ut en glad selfie där han viftade med massa pengar. Polisen råkade få se bilden och fattade misstankar. Det slutade med att polisen hälsade på och Jason dömdes till sex år i fängelse för att ha sålt droger.

I tisdags fick två poliser i New York-förorten Uniondale ett larm om en brand och åkte dit.

Men på plats gjorde de inte riktigt sitt jobb, istället för att fokusera på att hjälpa så ställde sig de två poliserna framför det brinnande huset och tog en gemensam selfie.

Händelsen fångades på video och nu säger polisernas chef Thomas Krumpter att de två konstaplarna kan vänta reprimander för sitt agerande. Exakt vilket straff det blir är inte klart, skriver Washington Post.

Andra olämpliga selfies är de där djur plågas. Som i den här videon från Kina där en tiger binds fast för att några barn ska få ta gulliga selfies.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.