Michael håller upp plånboken – då skjuter polisen honom i skrevet

”Polismannen skjuter honom, han bara skjuter utan någon som helst anledning”


Polisen i Opelika i östra Alabama stoppar en bil på Interstate 85. I bilen sitter Michael Davidsson.

Polisen ropar till Michael att komma ut med händerna över huvudet, vilket han också gör.

I handen håller föraren sin plånbok.

Plötsligt skjuter en polis mot Michael. Skottet träffar i skrevet och han faller till marken. Då skjuter polismannen ytterligare ett skott.

Händelsen utspelade sig i 6 mars 2014 men det är först nu som bilderna släppts. Polismannen som skjuter heter Phillip Hancock och har fram tills nu varit under utredning för de här skotten.

Michael och hans familj hävdade att det var tjänstefel av Hancock att skjuta och krävde ersättning. Flera åklagare har tittat på fallet men alla kommer fram till samma sak.

Ja, det var fel av Hancock att skjuta men att det skedde var ett misstag. En olycka. Alltså blir det ingen ersättning för Michael. Åklagaren menar att våldet som polismannen använde var ”motiverat”.

Det är Michael och hans familj som velat att den här filmen skulle släppas. Detta för att visa att han faktiskt inte gjorde något fel den där kvällen i mars 2014.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter fakturafusk – chef får gå

Sedlar och vapen runt död man – Israel anklagas

Israeliska agenter låg antagligen bakom ett spektakulärt mord på en libanesisk man med kopplingar till Hizbollah, hävdar landets inrikesminister. Tusentals dollar låg utspridda kring den döda kroppen, som hade "ett stort antal skottskador".

Folklistan kuppar in sig i kommun

Jan Emanuels och Sara Skyttedals nya parti Folklistan tar sig in i kommunfullmäktige i Åtvidaberg, rapporterar Corren.

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

Flixtrain pausar all tågtrafik i Sverige. Anledningen är ökad efterfrågan i Tyskland, uppger bolaget på sin sajt.

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar ny styrka till Röda havet

Försvarsmakten skickar en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag. Insatsen som sådan är naturligtvis inte riskfri, säger försvarsminister Pål Jonson (M).