Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
323
reaktioner idag

Michael håller upp plånboken – då skjuter polisen honom i skrevet

”Polismannen skjuter honom, han bara skjuter utan någon som helst anledning”

USA

Polisen i Opelika i östra Alabama stoppar en bil på Interstate 85. I bilen sitter Michael Davidsson.

Polisen ropar till Michael att komma ut med händerna över huvudet, vilket han också gör.

I handen håller föraren sin plånbok.

Plötsligt skjuter en polis mot Michael. Skottet träffar i skrevet och han faller till marken. Då skjuter polismannen ytterligare ett skott.

Händelsen utspelade sig i 6 mars 2014 men det är först nu som bilderna släppts. Polismannen som skjuter heter Phillip Hancock och har fram tills nu varit under utredning för de här skotten.

Michael och hans familj hävdade att det var tjänstefel av Hancock att skjuta och krävde ersättning. Flera åklagare har tittat på fallet men alla kommer fram till samma sak.

Ja, det var fel av Hancock att skjuta men att det skedde var ett misstag. En olycka. Alltså blir det ingen ersättning för Michael. Åklagaren menar att våldet som polismannen använde var ”motiverat”.

Det är Michael och hans familj som velat att den här filmen skulle släppas. Detta för att visa att han faktiskt inte gjorde något fel den där kvällen i mars 2014.

Mer:

Här attackerar gänget polismannen – med sina fyrhjulingar