Det var natten till fredag förra veckan som polisen i Lund fick ett larm om ett pågående inbrott hos ett företag.
1 av 3
Det var natten till fredag förra veckan som polisen i Lund fick ett larm om ett pågående inbrott hos ett företag. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Facebook
Två radiobilar, en hundpatrull och en väktarbil åkte dit för att se vad som stod på. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
2 av 3
Två radiobilar, en hundpatrull och en väktarbil åkte dit för att se vad som stod på. Bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
När polisen kom fram till rörelsedetektorn som hade utlöst larmet larmet gjorde de en något ovanlig upptäckt.
3 av 3
När polisen kom fram till rörelsedetektorn som hade utlöst larmet larmet gjorde de en något ovanlig upptäckt. - Foto: Polisen

Polisen fick larm om inbrott – men den oväntade tjuven överraskade alla

När polisen kom fram till platsen visade det sig att inbrottstjuven inte var vem som helst.


Det var natten till fredag förra veckan som polisen i Lund fick ett larm om ett pågående inbrott hos ett företag.

Två radiobilar, en hundpatrull och en väktarbil åkte dit för att se vad som stod på. Till en början verkade dock allt vara lugnt.

– Man kollar alltid om det är ett konstaterat inbrott, om det är ett brutet fönster eller dörr. Men vi hittade inget sådant på utsidan av byggnaden, säger Magnus Persson, polis i Lund, till Nyheter24.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Polisen och väktaren började då söka av inne i byggnaden.

När de kom fram till rörelsedetektorn som hade utlöst larmet larmet gjorde de en något ovanlig upptäckt.

– Då såg vi att det satt en stor spindel där som hade byggt ett bo. Den hade alltså spatserat fram och tillbaka över den känsliga delen på rörelsedetektorn och då utlöst larmet, berättar Magnus Persson.

Han passade på att ta en bild på den lilla varelsen. Bilden la han sedan ut på polisen i Lunds Facebook-sida.

Bildkälla: Facebook

– Inlägget har blivit väldigt uppskattat. Trots allt elände i samhället kan man ju skriva något roligt ibland också, säger Magnus Persson.

Väktaren tog en liten kvast, plockade ner spindeln och rengjorde vid rörelsedetektorn så att inte larmet skulle gå igång igen.

– Det var svårt att gripa spindeln också med tanke på hur vi skulle göra med hand- och fotfängsel i och med att den har så många ben, säger Magnus Persson.

Spindeln. Bildkälla: Polisen

Han berättar att det enligt väktaren är ganska vanligt att det är just spindlar och insekter som utlöser larm hos företag.

– Spindeln fick väl se sig om efter en ny bostad kan jag tänka mig. Solen sken här hela fredagen. Det kan ju bero på att vi lät spindeln leva, säger Magnus Persson.

Läs också om jättespindeln Charlotte som kan vara störst i världen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du räddat en spindel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.