- Foto: Reza

Här attackerar en man förarhytten sekunder efter terrordådet

​Nu har det gått två månader sedan terrordådet i Stockholm. Här är filmen som hittills varit okänd för de flesta.


Det var fredagen den 7 april som en lastbil vansinneskörde längst med promenaddelen av Drottninggatan mitt i centrala Stockholm.

Attacken var ett terrordåd som slutade i förödelse – och att fem människor miste sina liv. Den 39-årige uzbekiske medborgaren Rakhmat Akilov har erkänt att han genomfört attacken.

Många filmer från händelsen har sedan dess spridits på nätet. Nu har ytterligare en film kommit fram, något SVT var först med att rapportera.

Det är 16-årige Reza som befann sig på platsen strax innan lastbilen kraschade in i Åhléns varuhus. Då tog han upp sin mobiltelefon och började filma vad han såg.

– Jag undrade vad som hände. Alla sprang och skrek. Sedan såg jag lastbilen som körde på människor, säger han till Nyheter24.

I en sekvens kan man stunden efter att lastbilen kraschat in i varuhuset se hur en man går till attack mot lastbilshytten med något slags järnrör.

Bildkälla: Reza

Den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov syns dock inte på bilderna. Det är möjligt att han tagit sig ur lastbilen genom förarhyttens andra dörr.

Idag – två månader senare – minns Reza den där ödesdigra fredagen med sorg.

– Det var en jättekonstig dag. Jag blir ledsen och lite rädd när jag tänker på den, säger han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var du i Stockholm den 7 april?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.