I slutet på juli sa Västmanlands tingsrätt att bevisning mot Johanna Möller och Mohammed Rajabi, som misstänktes för de uppmärksammade sommarstugemorden, var övertygande.
1 av 3
I slutet på juli sa Västmanlands tingsrätt att bevisning mot Johanna Möller och Mohammed Rajabi, som misstänktes för de uppmärksammade sommarstugemorden, var övertygande. - Foto: Montage/TT
Sedan dess har det gjorts rättspsykiatriska utredningar på båda två. Resultatet visade att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning.
2 av 3
Sedan dess har det gjorts rättspsykiatriska utredningar på båda två. Resultatet visade att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning. - Foto: TT
I dag kom domarna mot dem.
3 av 3
I dag kom domarna mot dem. - Foto: TT

Johanna Möller döms till livstids fängelse för Arbogamorden

I dag kom domarna i de uppmärksammade sommarstugemorden i Arboga.


I slutet på juli sa Västmanlands tingsrätt att bevisning mot Johanna Möller, 42, och Mohammed Rajabi, 21, som misstänktes för de uppmärksammade sommarstugemorden, var övertygande.

Sedan dess har det gjorts rättspsykiatriska utredningar på de båda. Resultatet visade att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning.

Åklagarna ville ha livstids fängelse för båda två, men när det framkom att Mohammed Rajabi bara var 20 år gammal vid tiden för brottet ändrade åklagarna sig till att yrka på 14 års fängelse istället, skriver Aftonbladet.

Och i dag kom alltså domarna.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Johanna Möller döms till livstids fängelse "för mord och försök till mord (föräldrarna), anstiftan av mord (maken) samt stämpling till mord i några fall, stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning, och hot mot tjänsteman", enligt Västmanlands tingsrätt.

Två av rättens ledamöter var dock inte överens när det gällde åtalet för hot mot tjänsteman.

Mohammed Rajabi döms för mord och försök till mord till 14 års fängelse och utvisning.

Här var en av rättens ledamöter skiljaktig och ville bestämma påföljden till fängelse 12 år, skriver Västmanlands tingsrätt.

Se också klippet om mordet på 19-åriga Tova Moberg:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt fallet kring Arbogamorden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.