Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjuksköterska misstänks för mord på 84 patienter

Den tyska sjuksköterskan är mer känd som Niels H, 40. Bilden till höger är från ett annat tillfälle.

Den tyska sjuksköterskan är mer känd som Niels H, 40. Bilden till höger är från ett annat tillfälle.

TT Nyhetsbyrån

Enligt polisen kan det handla om så många som 84 stycken patienter som Niels H kan ha mördat.

Enligt polisen kan det handla om så många som 84 stycken patienter som Niels H kan ha mördat.

TT Nyhetsbyrån

Nyheter | 28/08/2017 13:17

En tysk sjuksköterska misstänks nu vara en av landets värsta seriemördare i modern tid.

Den tyska sjuksköterskan är känd som Niels H, 40. Han blev i februari 2015 dömd för att ha mördat två patienter på Delmenhorst sjukhus i Bremen. Men nu har information om fler misstänkta mord kommit fram.

Enligt polisen kan det handla om så många som 84 stycken patienter som Niels H kan ha mördat. Det skulle innebära att Niels H är en av Tysklands värsta seriemördare i modern tid, skriver Aftonbladet.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Metoden som Niels H ska ha använt sig av var att ge sina patienter en överdos av ett läkemedel. Läkemedlet har gett effekten att patienternas hjärt- och kärlsystem stängts av. Han ska sedan ha försökt rädda livet på patienterna – för att få uppskattning.

Anledningen till att han överdoserade sina patienter är enligt honom själv för att han "hade för lite att göra på jobbet".

Exakt hur många som föll offer för Niels H:s medicinering säger han själv att han inte kommer ihåg. Men polisen misstänker att antalet mördade människor troligtvis är många fler än vad som kommit fram idag.

– Hur många patienter som föll offer för honom, det kan vi inte säga i dagsläget, har den ansvariga åklagaren Daniela Shiereck Bohlmann tidigare sagt till tidningen Der Spiegel, skriver Aftonbladet.

Se också klippet på de vanligaste namnen bland seriemördare:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Tyskland?