22-åringen misstänkt för mordet på Wilma Andersson kan genomgå sinnesundersökning
22-åringen som är misstänkt för mordet på Wilma Andersson kan genomgå sinnesundersökning. - Foto: Adam Ihse / TT / Missing People

17-åriga Wilmas misstänkte mördare kan genomgå sinnesundersökning

Den 22-åring som misstänks för mordet på Wilma Andersson, 17, kan få genomgå sinnesundersökning. Det berättar nu åklagare Jim Westerberg.


Den 22-åriga man som misstänks för mordet på Wilma Andersson, 17, kan få genomgå en sinnesundersökning. Det anser åklagare Jim Westerberg att det kan finnas skäl för.

Mannen anhölls den 19 november och häktades tre dagar senare på sannolika skäl misstänkta för mord. Mannen har sedan dess varit frihetsberövad och förhörts – han har under hela tiden nekat brott enligt sin advokat Beatrice Rämsell, skriver GP.

Kan finnas skäl för sinnesundersökning

Mannen ska under förhör ha visat upp tecken som fått åklagare Jim Westerberg att anse att en paragraf 7-undersökning, alltså en undersökning som går igenom en brottsmisstänkts psykiska tillstånd, bör vara på sin plats.

– Det handlar väl dels om att det nu har hittats en kroppsdel, vilket kan vara ett tecken i sig, och dels om tecken som den misstänkte har uppvisat under förhören, så kan jag uttrycka mig, säger Westerberg till GP.

Åtal ska vara väckt senast 6 december

Ett åtal mot den häktade 22-åringen ska vara väckt senast den 6 december. Enligt åklagaren är det dock sannolikt att han kommer att begära förlängd åtalstid hos tingsrätten då utredningen inte lär vara klar tills den tidpunkten.

– Vi kommer gå ut med mer information senare i veckan om det, säger Westerberg till Göteborgs-Posten.

MER: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt som hänt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.