Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åriga Wilmas misstänkte mördare kan genomgå sinnesundersökning

- 03/12/2019, 10:55 -

Den 22-åring som misstänks för mordet på Wilma Andersson, 17, kan få genomgå sinnesundersökning. Det berättar nu åklagare Jim Westerberg.

Den 22-åriga man som misstänks för mordet på Wilma Andersson, 17, kan få genomgå en sinnesundersökning. Det anser åklagare Jim Westerberg att det kan finnas skäl för.

Mannen anhölls den 19 november och häktades tre dagar senare på sannolika skäl misstänkta för mord. Mannen har sedan dess varit frihetsberövad och förhörts – han har under hela tiden nekat brott enligt sin advokat Beatrice Rämsell, skriver GP.

Kan finnas skäl för sinnesundersökning

Mannen ska under förhör ha visat upp tecken som fått åklagare Jim Westerberg att anse att en paragraf 7-undersökning, alltså en undersökning som går igenom en brottsmisstänkts psykiska tillstånd, bör vara på sin plats.

– Det handlar väl dels om att det nu har hittats en kroppsdel, vilket kan vara ett tecken i sig, och dels om tecken som den misstänkte har uppvisat under förhören, så kan jag uttrycka mig, säger Westerberg till GP.

Åtal ska vara väckt senast 6 december

Ett åtal mot den häktade 22-åringen ska vara väckt senast den 6 december. Enligt åklagaren är det dock sannolikt att han kommer att begära förlängd åtalstid hos tingsrätten då utredningen inte lär vara klar tills den tidpunkten.

– Vi kommer gå ut med mer information senare i veckan om det, säger Westerberg till Göteborgs-Posten.

MER: Misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson – här är allt som hänt