Marknaden har börjat tvivla på att Elon Musk ska lyckas finansiera sitt omstridda köp av det sociala nätverket Twitter. Arkivbild.
Marknaden har börjat tvivla på att Elon Musk ska lyckas finansiera sitt omstridda köp av det sociala nätverket Twitter. Arkivbild. - Foto: TT

Osäkert kring Musks Twitterköp

Aktien i Twitter pressas nedåt i terminshandeln på Wall Street. Detta ökar gapet mellan börsens värdering av Twitter och det Tesla-grundaren Elon Musk erbjuder – trots att en domstol gett mer spelrum för parterna i affärerna att göra upp.


Twitter-aktien rusade uppåt i tisdags, sedan Musk gjorde en u-sväng och bekräftade sitt bud på det sociala nätverket. Men sedan dess har det pekat nedåt för aktien.

Slutkursen i torsdags blev 43:39 dollar efter två handelsdagar med vikande utveckling. Detta kan jämföras med Musks bud på 54:20 dollar per aktie. Och i terminshandeln inför fredagens handeln fortsätter Twitter-aktien att pressas nedåt med nästan 2 procent.

Villkorad transaktion

Det osäkra läget när det gäller Musks finansiering av köpet av Twitter ligger bakom den svaga kursutvecklingen i slutet av veckan.

Osäkerheten härrör från att Musk villkorat transaktionen med att han måste få in 13 miljarder dollar för att finansiera affären och att förhandlingarna med Twitter kring detta har strandat.

Musk har redan dumpat Tesla-aktier för mer än 15 miljarder dollar i år och när han sålde för 6,9 miljarder i augusti lovade han att han inte skulle sälja av mer.

Tesla-aktien har backat 34 procent sedan Musk avslöjade att han köpt en post i Twitter i början av april.

Rättslig prövning pausad

Trycket nedåt på Twitteraktien kommer sedan en domare pausat en rättslig prövning av Musks planer på att köpa Twitter.

Rättegången skulle ha inletts om mindre än två veckor, men domaren Kathaleen McCormick i Delaware uppger att den skjuts upp, och att parterna får chansen att komma överens om ett uppköp fram till slutet av månaden.

"Om transaktionen inte är gjord klockan 17 den 28 oktober 2022, så ska parterna kontakta mig via mejl den kvällen för att få datum för rättegång i november", skriver domaren i handlingar.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.