Mest lästa

Lyxfällan-experterna: Så mycket pengar måste du spara varje månad

Kunderna rasar på Ica: ”Fullkomligt vidrigt”

Ett reklaminlägg som en Ica-butik i Göteborg lagt ut på Facebook, har fått kunderna att gå i taket. "O o o tvi för helvete..", skriver en person.

Deklaration 2024: Skatteverkets nya verktyg avslöjar dig

Det är dags att deklarera. I år har Skatteverket ett helt nytt verktyg som kan hitta en ny form av inkomst hos privatpersoner. Gäller det dig?

Höj pensionen med 5 600 kronor i månaden de första åren

Har du svårt att komma igång med pensionssparandet? Genom att spara ett par hundralappar i månaden kan du bidra till att pensionen stiger med tusenlappar under de första åren som pensionär.

Lidl:s nya drag – panta mobilen och tjäna upp till 12 000

Går du i tankar på att skaffa en ny mobiltelefon och inte vet vad du ska göra med den gamla? Nu har butikskedjan Lidl införskaffat två pantmaskiner där du kan tjäna tusenlappar på att panta mobilen.

Byggjätten tvingas slå igen – stänger alla butiker i Sverige: ”Känns sorgligt”

På fredagen stängde K-Rauta i Malmö, Umeå och Kungens kurva i Stockholm. Men det är bara början – snart stänger eller gör byggkedjan om alla sina butiker.

Låst om lönen – sjuksyrrorna: "Redo att förhandla hela påsken"

Temu ger ut 500 kronor gratis till alla – men det finns en hake

Kinesiska e-handelsjätten Temu ger ut gratis pengar till användare som registrerar sig via en länk. Men det finns en rejäl hake som döljer sig bakom den till synes fina gesten.

ÖoB varnar kunderna för fula bluffen: "Riktigt tråkigt"

Bedragare utger sig för att vara ÖoB och nu uppmanar lågpriskedjan till försiktighet. – Vi upplever att det händer oftare nu än tidigare, säger företagets marknadschef Per Alvén till Nyheter24.

Populära godiset byter recept – kvaliteten sjunker och priset ökar

Upp till 6 600 kronor dyrare att äga elsparkcykel – per år

Det är sedan årsskiftet lagtvång på att trafikförsäkra sin elsparkcykel. Priset på försäkringen kan skilja från 600 kronor till det tiodubbla 6 600 kronor per år. Den nya lagen är till för att skydda alla trafikanter från dyra skador när olyckan är framme, berättar juristen Jenny Sparring på Konsumenternas för Nyheter24.

Marie är beroende av att köpa soffor – har skulder på 477 000: “Känna mig lyxig”

Marie har dragit på sig ett skuldberg, och kallar sig själv för “soffmissbrukare”. Hon går back många tusenlappar varje månad, och riskerar nu att förlora sitt hem. Magnus Hedberg och Lyxfällan åker därför till Ludvika för att hjälpa Marie.

Trendbrott: Clas Ohlson omsätter 9 miljarder – öppnar 10 nya butiker

Sålt bostad? Så stort avdrag kan du göra i deklarationen 2024

Det råder deklarationstider och för många görs avdrag i deklarationen. Ett av alla de avdrag du kan göra är förlustavdraget om du sålt en bostad. –  Oavsett hur mycket du har förlorat på din bostadsförsäljning har du möjlighet att göra avdrag, säger boendeekonomen Julia Zakrisson till Nyheter24.

Höj pensionen med 5 600 kronor i månaden de första åren

Har du svårt att komma igång med pensionssparandet? Genom att spara ett par hundralappar i månaden kan du bidra till att pensionen stiger med tusenlappar under de första åren som pensionär.

Gjort fel i deklarationen? Så slipper du dyra avgiften – innan det är för sent

Priset på bensin sjunker – så billigt blir det att tanka

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på både bensin och diesel.

Vanliga misstagen du inte ska göra i deklarationen: "Lätt att göra fel"

Det är en hel del att hålla koll på när man deklarerar och vissa delar i inkomstdeklarationen tycks ge upphov till fler fel än andra. För Nyheter24 berättar skattejuristen Ola Aronsson, verksam vid Familjens Jurist, om de vanligaste misstagen som svenskarna gör.

Hisnande sportlovsrusch: Skistars vinst över en miljard

Så får du räntesänkning redan nu – med banktricket

Allt fler väljer rörlig ränta under våren 2024, för att inte gå miste om de stundande räntesänkningarna. Men faktum är att man kan få del av räntesänkningarna redan nu om man gör precis tvärt om. – Frågan är hur riskvillig man är med sina boendekostnader, säger Arturo Arques på Swedbank och Sparbankerna.

Japans historiska beslut i natt – så påverkas du

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Ny miljardnota för elkunder när elnätet fördubblas till 2045

Det kommer kosta 1 000 miljarder att bygga ut elnätet till år 2045, enligt elbolagen. Sverige ska då producera dubbelt så mycket el som i dag. Men Ebba Busch (KD) svarar inte på vem som ska betala notan i dagens presskonferens. Industrin menar att den kommer betalas med höjda elräkningar för hushåll och företag.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Elbolagen varnar: Kunder kan få betala regeringens miljardnota om elnätet byggs ut

Regeringen vill bygga ut elnät och produktion för miljarder – notan kommer att läggas på elkunderna, varnar elbolagen inför att en elproposition läggs fram på tisdagen.