Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här ska du inte dricka på krogen om du vill ha fin hy

Det finns många nackdelar med alkohol.
1 av 3

Det finns många nackdelar med alkohol.

Pixabay (montage)

Det kan bland annat påverka din hy.
2 av 3

Det kan bland annat påverka din hy.

TT

Så tänk på vad du beställer nästa gång du är på krogen.
3 av 3

Så tänk på vad du beställer nästa gång du är på krogen.

Pixabay

Nyheter | 30/07/2017 19:02

Vill du se ung och fräsch ut hela livet borde du se till att undvika den här typen av alkohol nästa gång du är på krogen.

Bryr du dig om ditt utseende? Gillar du också att festa till det ibland? Tyvärr är det en riktigt dålig kombination. Alkohol har nämligen rätt kassa effekter på din hy – och vissa är värre än andra. 

Så om du vill göra så gott du kan för att fortsätta vara snygg men ändå kunna festa ska du akta dig lite extra för några av de här alkoholhaltiga dryckerna, skriver Cosmopolitan

7. Tequila

Bildkälla: Pixabay


Tequila är inte så dåligt som man kan tro, det innehåller nämligen mindre socker än många andra spritsorter vilket minskar risken för inflammationer i huden enligt dermatologen Sam Bunting

6. Öl

Bildkälla: Pixabay


Dåligt, men inte för dåligt. Öl innehåller lite salt, vilket inte är så bra, men det innehåller även antioxidanter och andra nyttigheter som verkar för att hålla dig ung. Det är också mindre starkt än sprit och personer brukar dricka det långsammare vilket minskar risken för att bli uttorkad, säger Sam Bunting.

5. Gin och tonic eller vodka tonic

Bildkälla: Pixabay


Inte så bra, men inte heller så dåligt. Både gin och vodka är spritsorter som inte innehåller det ämne som förstärker bakfyllan, och innehåller också rätt lite socker och salt vilket gör dem bättre än andra, sötare drinkar för huden. 

4. Vitt vin

Bildkälla: Pixabay


Nu börjar det bli dåligt. Vitt vin innehåller mycket socker vilket kan leda till systemiska inflammationer, som i längden skadar dina celler och påskyndar åldrandet. Det innehåller inte heller några som helst ämnen som verkar läkande för huden.

3. Mojito

Bildkälla: Pixabay


Riktigt dåligt för rynkor. Som sagt är socker en riktig bov när det kommer till att förstöra huden. Och mojitos och andra söta drinkar är packade med socker. Socker ökar också risken för akne genom att höja kroppens insulinnivåer. 

2. Margarita

Bildkälla: Pixabay


En av de värsta. Margaritas innehåller ju den lömska kombinationen av både salt och socker. Det gör att du får alla dåliga saker från sockret, men även riskerar att drabbas av uttorkning och få det där plufsiga bakis-ansiktet dagen efter. 

1. Rött vin

Bildkälla: Pixabay


Tyvärr. Alkohol verkar så att det vidgar blodkärlen, vilket leder till ökad rodnad i ansiktet. Rött vin är den dryck som triggar denna reaktion mest. Det frigör också histaminer som även det ökar rodnaden. Det gör det till den värsta drycken för din hy, speciellt om du har rosacea menar Sam Bunting.

Många skäms över att lida av problemhy, men någon som går helt åt andra hållet är Zara Larsson som hyllas efter att ha lagt upp en bild på sitt ansikte utan smink. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Brukar du dricka alkohol?