Jeffrey Dahmer mördade 17 unga män och pojkar mellan 1978 och 1991
Jeffrey Dahmer mördade 17 unga män och pojkar mellan 1978 och 1991 - Foto: Charles Bennett/TT

Nu kan du köpa Jeffrey Dahmers urna – här är det sjuka priset

Den ökände seriemördaren Jeffrey Dahmer satte skräck i hela USA mellan 70- och 90-talet. Han dog för snart 30 år sedan – och nu kan den köpsugna lägga vantarna på hans urna. Men då måste man vara beredd att betala en riktigt saftig summa.


Jeffrey Dahmer var en amerikansk seriemördare och kannibal som dödade 17 pojkar och män mellan 1978 och 1991. Hans bestialiska mord gav honom smeknamnen "The Milwaukee Kannibal" och "The Milwaukee Monster". 

Han dömdes till 15 livstidsdomar i februari 1992, vilket motsvarar 957 år. Men drygt två och ett halvt år efter domen fallit blev han mördad av en annan intagen på Columbia Correctional Institution. Jeffrey Dahmer blev 34 år gammal.

Ny serie om Jeffrey Dahmer 2022 - vad är sant och falskt?

I september 2022 hade en ny serie om Jeffrey Dahmers fruktansvärda mordturné premiär på Netflix, vid namn "Monster: The Jeffrey Dahmer story". På bara ett par veckor har den gjort succé både internationellt och i Sverige. 

Vissa detaljer i serien kan kännas på tok för obehagliga för att ha hänt i verkligheten. Vad är sant och vad är fiktion?

Här kan du läsa mer om de sanna, och osanna detaljerna i Netflix-serien om Jeffrey Dahmer.

Seriemördaren Jeffrey Dahmers ägodelar till salu

Sedan serien om Jeffrey Dahmer hade premiär har intresset för honom, och ägodelar som en gång tillhört honom, ökat rejält. Den kanadensiska hemsidan "Cult Collectibles" säljer riktiga dokument och prylar från kända true crime-fall – däribland flera av Dahmers tillhörigheter. 

Ägaren bakom hemsidan heter Taylor James och har enligt egen utsago fått tag på just Jeffrey Dahmer-ägodelarna genom en hushållerska till Dahmers pappa, enligt Aftonbladet.

På hemsidan kan den köpsugna bland annat lägga vantarna på ett av hans handskrivna skolarbeten, hans fängelsebibel – och urnan som förvarade hans kremerade aska.

Så mycket kostar Jeffrey Dahmers urna

Ägodelarna varierar i pris, men urnan är absolut dyrast. Kanske beror det på att plastpåsen som askan förvarades i finns kvar i urnan.

Blir du köpsugen? Då gäller det att plocka fram den stora plånboken. Utgångspriset på urnan är hela 2 772 000 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

2 timmar sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.