Bilden föreställer ett typiskt alkoholbeslag hos Tullverket.
Bilden föreställer ett typiskt alkoholbeslag hos Tullverket. - Foto: Johan Nilsson/TT

Par stoppades i tullen med hundratals liter alkohol – för 12 000 kronor

Ett gift par hade varit i Tyskland och köpt hundratals liter alkohol för över 12 000 kronor när de stoppades av tulltjänstemän. Paret själva menar att alkoholen köptes för att fylla på lagret hemma i Sverige – då de ofta har stora fester.


Det var i februari i år som ett gift par från Kungsbacka stoppades av tulltjänstemän i Helsingborg när de var på väg hem från Tyskland. I bilen hittades då hundratals liter alkohol

Gift par stoppades i tullen – med alkohol för 12 000 kronor 

Mannen gjorde anspråk på 13 liter starksprit, 25 lådor vin samt ungefär 60 flak öl. Sammanlagt rörde det sig om drygt 390 liter alkohol, som han hade betalat 12 000 kronor för, enligt dokument som Nyheter24 tagit del av. 

Kvinnan uppgav sig ha köpt alkohol för 1000 kronor, medan mannen betalat resten. 

Vid kontrolltillfället berättade mannen att syftet med resan till Tyskland var inköp av alkohol för att fylla lagret hemma, och att de passade på att köpa en stor mängd då det är så dyrt hemma i Sverige. 

"Brukar ha flera grillfester och stora kalas"

Mannen uppgav även att den införda alkoholen var för eget bruk, och var tänkt att räcka länge. 

Paret “brukar ha flera grillfester och stora kalas när de firar födelsedagar, bröllopsdagar, påsk, midsommar med mera”, uppger mannen enligt dokument som Nyheter24 tagit del av. 

Planerade att bjuda hantverkarna på fest

Mannen och kvinnan byggde garage hemma, och planerade att bjuda alla hantverkare med familjer på fest för att visa uppskattning för deras arbete. 

Tullverket beslutade att beslagta alkoholen, då man bedömer att det inte är sannolikt att varorna är för privat bruk. Myndigheten ger även både mannen och kvinnan en avgift, ett transporttillägg, på 2500 kronor.

/
Senaste nytt

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

Sju döda i attacker mot Hizbollah

Sju Hizbollah-medlemmar uppges ha dödats i två separata attacker i södra Libanon.

Gamla gruvor kan bli batterier

Suget efter förnybar energi är stort för att klara klimatomställningen. Men när solen inte skiner och vinden inte blåser behövs sätt att lagra energin – och det har fått företag att vända blicken mot underjorden.

Polisen i Stockholm rapporterar om ordningslagen

"En grupp av individer har hållit upp spärrarna och även knutit upp dessa med snören vid en tunnelbanestation i Midsommarkransen.", skriver polisen på sin hemsida.

Man på äldreboende död efter fall från fönster

En man i 80-årsåldern har avlidit sedan han på okänt sätt tagit sig ut genom ett fönster på ett äldreboende i Eda kommun, skriver SVT Nyheter Värmland.

Kung Harald har fått en tillfällig pacemaker

Norges kung Harald har fått en tillfällig pacemaker inopererad på sjukhuset på ön Langkawi i Malaysia, skriver det norska kungahuset i en uppdatering.