En tonåring har dött efter ännu en skjutning i Södertälje.
En tonåring har dött efter ännu en skjutning i Södertälje. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Persson/TT

Tonåring död efter ny skjutning i Södertälje: "Flera smällar"

En 19-årig man dödades och en person skadades allvarligt på torsdagen i en skottlossning i Södertälje. Det är den tredje dödsskjutningen på en vecka i staden.


Fakta: Fem skottlossningar på två veckor

Fem skottlossningar har inträffat i Södertälje sedan den 23 september:

23 september: En man i 20-årsåldern skjuts i stadsdelen Saltskog vid 19.40. Mannen skadas allvarligt.

28 september: En man i 25-årsåldern skottskadas i stadsdelen Ronna. Larmet inkom vid 21-tiden. Skadan uppges inte vara livshotande.

30 september: En 19-årig man dör efter att ha träffats med flera skott i Ronna. Händelsen inträffade vid 19-tiden.

1 oktober: En man i 40-årsåldern skjuts ihjäl i Ronna. Händelsen inträffar vid 19.40 i närheten av en skola. Polisen som befinner sig i området med anledning av mordet på 19-åringen är på plats inom några minuter.

6 oktober: Två personer skottskadas i Saltskog. Larmet inkom 18.15. Under kvällen bekräftar polisen att en 19-årig man har dött.

Den skadade personen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, uppger polisen. Enligt Länstidningen är även det en tonårspojke, men det vill inte polisen bekräfta.

— Vi på plats med stora resurser. Vi kontrollerar personer och fordon, men ingen är frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Några detaljer om hur många misstänkta gärningsmän man söker eller hur de lämnade platsen vill polisen ge.

— Exakt vilka spår som är mer heta än andra kan jag inte säga, säger Eriksson.

Hundpatruller har varit med i sökandet efter gärningsmännen.

Det var vid 18-tiden som polisen larmades om skottlossning i stadsdelen Saltskog. Väl på plats kunde polisen bekräfta att skott hade avlossats, men hade då inte funnit någon skadad person.

Senare hittades två skadade personer liggande på marken i ett bostadsområde.

Polisen knackar dörr i Södertälje

Enligt larmen som kom in lät det som om automateld avfyrades, men vilken typ av vapen som användes är ännu oklart. Polisen har tidigare bekräftat att det rör sig om ett flertal skott.

— Vi har fått uppgifter om flera smällar, sedan går vi inte in i detalj på det just nu, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen.

Ett stort område har spärrats av vid brottsplatsen.

— Vi kommer att fortsätta med en teknisk undersökning under dagen. Vi har knackat dörr under natten, tittat på vilka övervakningskameror det finns, och ser vad vi kan få för material där, säger Boström Thomas.

Hon tillägger att den skadade personen fortfarande vårdas på sjukhus, och att händelsen utreds som mord och mordförsök.

Femte skottlossningen i Södertälje på två veckor

Polisen har spärrat av ett stort område vid brottsplatsen.

Vapenvåldet har skakat Södertälje och detta är den femte skottlossningen på två veckor. Tre av dem har slutat med dödlig utgång.

I fredags sköts en ung man ihjäl i Ronna och kvällen efter dödades en man i 40-årsåldern i samma område.

På grund av läget har polisen kraftigt ökat sina resurser i Södertälje. På söndag är det tänkt att en manifestation mot våldet ska genomföras på Stora torget.

Polisen spärrade av ett stort område där två personer blev skjutna.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.