Efter larm om en person med vapen utrymdes köpcentret Emporia i Malmö. Vid 15-tiden kom beskedet att alla våningsplaner är genomsökta och att ingenting har hittats.
Efter larm om en person med vapen utrymdes köpcentret Emporia i Malmö. Vid 15-tiden kom beskedet att alla våningsplaner är genomsökta och att ingenting har hittats. - Foto: TT

Galleria utrymdes efter felaktigt vapenlarm

Köpcentret Emporia i Malmö utrymdes under fredagen efter att polisen larmats om en person med vapen. Men inget vapen hittades och enligt polisen rör det sig om ett missförstånd.


En utrymning påbörjades sedan en uppringare sett en person med ett vapenliknande föremål i anslutning till centret. Larmet kom in till polisen strax före klockan 14 på fredagen.

Polisen hittade en person som stämde överens med beskrivningen som hämtades in för förhör. Mannen var aldrig gripen och försattes på fri fot under kvällen.

"Polisen har fått en förklaring till vad det var som misstogs för ett vapenliknande föremål. Inget brott misstänks i ärendet som nu är avslutat", skriver polisen på sin hemsida.

När polisen sökte igenom köpcentret drogs det bland annat hårt i dörrar, vilket orsakade höga ljud som tolkades som skottlossning.

Runt en timme efter larmet kom polisen med beskedet att alla våningsplan i köpcentret sökts igenom och att inget vapen eller farligt föremål har hittats.

Tidigare i år, den 19 augusti, sköts en 31-årig man till döds i köpcentret. En kvinna, som bara råkade vara på platsen, skadade svårt när gärningsmannen öppnade eld mitt i fredagsrusningen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.