Polis på plats vid Skogås centrum där en tonårspojke sköts till döds på lördagen.
Polis på plats vid Skogås centrum där en tonårspojke sköts till döds på lördagen. - Foto: TT

Tonårspojke ihjälskjuten i Skogås

En tonårspojke har skjutits till döds utanför en restaurang i Skogås centrum söder om Stockholm.


Larmet om skottlossning kom vid 18-tiden på lördagen. Senare på kvällen meddelade polisen att en pojke yngre än 18 år hade dödats. En förundersökning om mord har inletts.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen söker efter den eller dem som ligger bakom skottlossningen. Ett stort antal personer har kontrollerats.

— Av dessa har vi tagit med några till förhör för vi tror att de kan ha mer att berätta, men ingen är gripen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Vid 21:30-tiden var den kriminaltekniska undersökningen ännu inte avslutad.

— Vi har fortfarande flera patruller på plats som söker efter spår i närområdet och vi har också utökat området där vi knackar vi dörr för att få in fler vittnesuppgifter, säger Carina Skagerlind.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby, har en sällan skådad våldsspiral skakat Stockholm.

Skottlossningarna och explosionerna har avlöst varandra. Natten till i fredags detonerade en sprängladdning i förorten Akalla, och sammanlagt har ett 20-tal våldsbrott kopplade till gängkriminella inträffat den senaste månaden.

— Det är för tidigt att säga om den avlidne personen har någon koppling till tidigare händelser, men självklart vet vi att sådana här skjutningar hänger ihop med olika kriminella konflikter, säger Carina Skagerlind.

Pojken sköts vid 18-tiden i Skogås centrum söder om Stockholm.
TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!