Mosebacketerassen är en av de mest omtyckta utserveringarna på Södermalm.
Mosebacketerassen är en av de mest populära utserveringarna på Södermalm. - Foto: Torstein Bøe/TT och Stefan Jerrevång/TT

9 bästa uteserveringarna på Södermalm i Stockholm – guldkornen du inte får missa

Upptäck Södermalms bästa uteserveringar denna sommar! Från mysiga pizzaställen till imponerande utsikt – här är 9 platser du inte får missa för oförglömliga soliga dagar i Stockholm.


När solen strålar och sommaren tar över Stockholm, finns det inget bättre sätt att fira än att upptäcka stadens bästa uteserveringar. Och när det kommer till uteserveringar, är det svårt att slå Södermalms charmiga gator och fantastiska utsikter. Här hittar du allt från avslappnade häng vid vattnet till vackra panoramavyer över staden.

Njut av utsikten och häng på Stockholms 6 bästa takterasser

9 bästa uteserveringarna på Södermalm i Stockholm

Nyheter24 guidar vi dig genom Södermalms bästa uteserveringar där du kan njuta av god mat, svalkande drycker och den unika atmosfären som bara Stockholm kan erbjuda. Så sätt på dig solglasögonen, ta med dina vänner och förbered dig för att upptäcka de ultimata platserna för att njuta av sommaren i huvudstaden!

Mosebacketerassen (Mosebacke Torg)

Beläget på Mosebacke Torg erbjuder denna servering en fantastisk utsikt över Stockholm. Här kan du njuta av god mat och dryck i en avslappnad atmosfär.

Loopen (Hornstulls strand 6)

En trevlig servering vid vattnet i Hornstulls strand. Loopen erbjuder en mix av svensk och internationell mat, samt ett brett utbud av drycker. 

Nytorget 6 (Nytorget 6)

Ligger vid det populära Nytorget, här kan du njuta av både svenska och internationella rätter. Uteserveringen är en perfekt plats för att se och synas.

Urban Deli (Nytorget 4)

Ett kombinerat café, restaurang och deli med en stor uteservering som erbjuder en härlig atmosfär för att njuta av god mat och dryck.

Bleck (Katarina Bangata 68)

En mysig uteservering som ligger på Långholmsgatan, här kan du njuta av vällagad mat och ett brett utbud av drycker i en grön och lummig miljö.

Trädgården (Hammarby Slussväg 2) 

En populär klubb och uteservering beläget under Skanstullsbron. Här kan du dansa, äta och dricka i en unik miljö.

(Öppnar 5 maj) 

Kvarnen (Tjärhovsgatan 4) 

Kvarnen är en klassisk svensk ölhall som serverar traditionell husmanskost och ett brett utbud av öl. Den rymliga uteserveringen är en bra plats för att uppleva den svenska sommaren medan du njuter av god mat och dryck.

Fåfängan (Klockstapelsbacken 3)

En uteservering belägen på en kulle med en imponerande utsikt över Stockholm. Här kan du njuta av lättare mat och dryck i en vacker trädgårdsmiljö.

Omnipollos Hatt (Hökens gata 1A)

Ett mikrobryggeri och pizzeria på Hökens gata. Här kan du njuta av fantastiska öl och läckra pizzor på deras lilla men mysiga uteservering.

Stockholms 12 bästa picknickplatser – perfekt lista för sommaren

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Fortsatt storförlust för Viaplay

Det krisande streamingbolaget Viaplay gjorde en rörelseförlust på 473 miljoner kronor för första kvartalet, vilket kan jämföras med förlusten på 325 miljoner kronor samma period i fjol.