Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild.
Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild. - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Två cyklister skadade i kollision med bil i Nora

Två cyklister som färdades i en cykelklunga skadades allvarligt när de på söndagen kolliderade med en bil öster om Nora.


Ett 20-tal cyklister var ute och tränade tillsammans när olyckan skedde på en mindre länsväg vid Övre Järle öster om Nora.

Vid 10.20-tiden på söndagsförmiddagen kom larmet om att några av cyklisterna hade kolliderat med en förbipasserande bil. Bilen tros ha färdats i ungefär 70 kilometer i timmen.

— Två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. De är avförda med ambulans, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en olycka, och det finns inga brottsmisstankar mot mannen som körde bilen.

— Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats till SVT Nyheter Örebro.

Förutom de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem fått lindriga skador, enligt SVT.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

1 timme sedan
I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.