Polis sköt knivman i benet

Man knivade ordningsvakt utanför restaurang i Malmö.


En knivbeväpnad man sköts i benet av polis sedan han knivhuggit en ordningsvakt utanför en restaurang på Bergsgatan i Malmö vid tvåtiden natten till söndagen.

– Han knivhögg vakten i samband med ett bråk, nästan mitt framför ögonen på en civilpolis. Polisen följde efter honom och försökte avväpna honom, men tvingades till slut skjuta honom i benet innan han kunde avväpnas och gripas, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid Malmöpolisen till TT.

Både knivmannen och ordningsvakten, som hade en knivskada i armen, fördes till universitetssjukhuset Mas i Malmö.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).