Polis friad efter åklagarkyss

En polisman från Stockholmsmyndigheten kysste en kvinnlig åklagarkollega utan förvarning mitt under festligheter på en skidresa i Vemdalsskalet. Efter rättsförhandlingar frias mannen nu från sexuellt ofredande.


Mitt i festyran på en skidresa i kommer den manliga kriminalpolisen kommer fram till den kvinnliga åklagaren, tar tag om hennes kinder och ger henne en blöt kyss på munnen. Den kvinnliga åklagaren blir illa till mods och lämnad utan en ursäkt av polismannen.

Personal från en polismyndighet i Stockholm hade åkt till Vemdalsskalet på skidresa och det var mitt under festligheterna som händelsen ägde rum.

Den kvinnliga åklagaren uppger att hon kände sig kränkt både i sin yrkesroll och som gift kvinna. Hon gillade inte att mannen greppade henne och drog hennes huvud och tvingade till sig en kyss. I rätten berättade att hon fick lägga band på sig för att inte klappa till polismannen. Istället hytte hon med fingret för att visa att hon inte uppskattade mannens beteende.

Polismannen säger å sin sida att han gav sin kollega en "björnkram" och en "kamratpuss"på kinden och att han inte menade att kränka henne.

Vittnen har intygat att kyssen mannen tagit tag om kvinnans kindern innan han gav henne kyssen på munnen. Polismannen uppger att han inte menade att pussa henne på munnen utan på kinden.

Tingsrätten har funnit att mannen inte haft något sexuellt uppsåt med handlingen. Den anses inte heller varit tillräckligt kränkande för att gå under rubriceringen sexuellt ofredande. Den kvinnliga åklagaren begärde 12 200 kronor i skadestånd efter händelsen men eftersom åtalet ogillas faller skadeståndsyrkadandet, skriver Östersunds-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.