Hemsida sätter stopp för Israelmatch

Hör politik och sport ihop?


Nu finns hemsidan stoppamatchen.se som tycker att Sverige ska bojkotta matchen mot Israel i mars.

Sveriges Davis Cup-kapten Mats Wilander tycker inte att det är lika glasklart.

–Vi får information genom media men vad säger att den bilden är rätt? Jag har upplevt hur olika media haft totalt olika skildringar av andra stora konflikter. Det enda jag vet är att jag lider med alla människor som drabbas på båda sidor, säger Mats Wilander till SvD.

Under OS i Peking i somras aktualiserades den ständigt gnagande frågan: Hör politik och sport ihop?

Nej! Eller rättare sagt så borde det inte vara så även om jag med det inte heller menar att idrotten ska vara en isolerad företeelse i samhället. Men den ska stå fri och stark i konflikter som inte har sin grund i idrotten, anser Wilander som hoppas att matchen mot Israel blir ett exempel på det.

Men stoppamatchen.se och Anne Ludvigsson, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för s-kvinnorna, är av en annan uppfattning. Som Nyheter24 tidigare rapporterat tycker Ludvigsson att "Sverige inte ska spela mot ett krigförande land".

"Efter de fruktansvärda övergrepp som staten Israel gjort sig skyldig till under angreppet mot befolkningen i Gaza finns det ingen möjlighet för fredsälskande Malmöbor att låta matchen spelas som planerat", går det att läsa på hemsidan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.