Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemsida sätter stopp för Israelmatch

- 14/01/2009, 22:04 -

Hör politik och sport ihop?

Nu finns hemsidan stoppamatchen.se som tycker att Sverige ska bojkotta matchen mot Israel i mars.

Sveriges Davis Cup-kapten Mats Wilander tycker inte att det är lika glasklart.

–Vi får information genom media men vad säger att den bilden är rätt? Jag har upplevt hur olika media haft totalt olika skildringar av andra stora konflikter. Det enda jag vet är att jag lider med alla människor som drabbas på båda sidor, säger Mats Wilander till SvD.

Under OS i Peking i somras aktualiserades den ständigt gnagande frågan: Hör politik och sport ihop?

Nej! Eller rättare sagt så borde det inte vara så även om jag med det inte heller menar att idrotten ska vara en isolerad företeelse i samhället. Men den ska stå fri och stark i konflikter som inte har sin grund i idrotten, anser Wilander som hoppas att matchen mot Israel blir ett exempel på det.

Men stoppamatchen.se och Anne Ludvigsson, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för s-kvinnorna, är av en annan uppfattning. Som Nyheter24 tidigare rapporterat tycker Ludvigsson att "Sverige inte ska spela mot ett krigförande land".

"Efter de fruktansvärda övergrepp som staten Israel gjort sig skyldig till under angreppet mot befolkningen i Gaza finns det ingen möjlighet för fredsälskande Malmöbor att låta matchen spelas som planerat", går det att läsa på hemsidan.

Skrivet av: