Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1583
reaktioner idag

Nathea, 11, vill att alla ska rocka sockorna: "Världen är inte lika rolig utan folk som är annorlunda"

För ett år sedan tog 11-åriga Nathea Sverige med storm då hon ville att vi skulle förstå att annorlunda är bra. I år gör hon det igen.

Nathea med sin storasyster Noelle som har Downs syndrom

Förra året fick hon hela Sverige att rocka sockorna.

Och nu är det dags igen – för att hylla allas olikheter. Vilken hjälte hon är!

Förra året i mars kanske du la märke till att sociala medier fylldes av bilder på personer i olika sockor. Det var inte så att alla tog fel på sockor den dagen utan svenskarna missmatchade sockorna av en alldeles speciell anledning.

Den som låg bakom det hela var 11-åriga Nathea Anemyr. Hon startade eventet #rockasockorna. Och så här sa hon då till Nyheter24.

– Jag blir ledsen när folk säger fula ord till varandra och använder till exempel mongo och cp. Jag har ju en syster som har Downs syndrom och hennes bästa kompis har en cp-skada.

Dags igen i år

Eventet var som sagt en totalsuccé. Typ alla ville vara med och hylla att vi alla är olika – vilket var syftet med eventet.

– Jag trodde att det skulle vara många som var med men inte så många, säger Nathea till Nyheter24.

Och i år är det dags igen den 21 mars.

Alla har någon att hylla

– Alla har vi olika anledningar att hylla någon som är annorlunda, frivilligt eller ofrivilligt. I år har jag två. Noelle, min älskade syster som har Downs syndrom och autism och som är världens bästa syster. Men även min lillebror i himlen, Milan, som föddes med en svår njursjukdom som han inte överlevde, skriver hon i Facebook-eventet.

Nathea tror att det kommer att bli fler folk i år. Och hoppas att vi alla inser en sak.

– Att världen inte är lika rolig utan folk som är annorlunda.

Kommer du att rocka sockorna den 21 mars?

Mer:

Här är 8-årige Max låt om hur Zlatan kommer att äga Danmark