Madelene Marin, 17, från Göteborg hade en riktig mardrömsupplevelse under en bussresa tidigare i veckan.
1 av 5
Madelene Marin, 17, från Göteborg hade en riktig mardrömsupplevelse under en bussresa tidigare i veckan. - Foto: Privat
Hon skulle ta bussen in Göteborg city i onsdags vid åttatiden på kvällen. Då börjar en medpassagerare plötsligt kolla på porrfilm bredvid henne, samtidigt som han smekte sig själv ovanpå byxorna.
2 av 5
Hon skulle ta bussen in Göteborg city i onsdags vid åttatiden på kvällen. Då börjar en medpassagerare plötsligt kolla på porrfilm bredvid henne, samtidigt som han smekte sig själv ovanpå byxorna. - Foto: Privat
Snart blottade han hela könet och onanerade öppet under hela bussresan.
3 av 5
Snart blottade han hela könet och onanerade öppet under hela bussresan. - Foto: Privat
Händelsen chockerade Madelene, som var både rädd och upprörd under resan.
4 av 5
Händelsen chockerade Madelene, som var både rädd och upprörd under resan. - Foto: Privat
Madelene har nu polisanmält händelsen och uppmanar andra drabbade att göra samma sak.
5 av 5
Madelene har nu polisanmält händelsen och uppmanar andra drabbade att göra samma sak. - Foto: Privat

Madelene, 17, om mardrömmen på bussen: "Killen kollade på porr och onanerade"

Den unga mannen kollade på porrfilm och onanerade öppet bredvid Madelene under hela bussresan i onsdags kväll.


Madelene Marin, 17, från Göteborg skulle ta bussen in till stan i onsdags vid åttatiden på kvällen.

Bussen var vid den här tidpunkten så gott som tom. Där fanns bara Madelene, busschauffören och möjligtvis en passagerare till som satt en bit framför henne.

Vid hållplatsen Skra Bro klev en man i 20-årsåldern på bussen. Han var klädd i keps, grå byxor och röd munkjacka med luva.

– Jag fick en obehaglig känsla direkt när han klev på bussen, det gick inte att se hans ansikte heller. Han satte sig parallellt bredvid mig på andra sidan gången, det var så konstigt redan då. Han hade ju hur många säten som helst att välja mellan så det kändes verkligen uträknat, säger Madelene till Nyheter24.

Den unga mannen tog snart upp sin mobiltelefon och började kolla på porrfilm helt ogenerat.


– Först rörde han lite över byxorna. Men sen tog han fram könet och visade allt. Han onanerade helt öppet. Det var väldigt obehagligt, jag visste inte vad jag skulle göra. Jag har aldrig varit i en liknande situation tidigare så jag blev väldigt chockad.


Situationen gjorde att Madelene kände sig så utsatt att hon inte vågade gå fram till busschauffören heller. Istället tog hon bilder på mannen i smyg, för att kunna använda som bevis. Hon skickade bilderna till sina vänner för att få stöd i situationen, eftersom att hon kände sig väldigt rädd.


Mannens onani pågick enligt Madelene oavbrutet under hela den 20 minuter långa bussresan, innan han slutligen hoppade av vid Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan.

Hennes kompis Fenja Markov la ut Madelenes bilder på Twitter, för att uppmärksamma att det här faktiskt händer, samtidigt som många klagar över att exempelvis offentlig amning skulle upplevas som stötande.


För Madelene var det självklart att polisanmäla händelsen, vilket hon gjorde direkt dagen efter.

– Polisen tyckte att det var bra att jag kom dit så snart efter att det inträffade, för det ökar chanserna att gripa personen. Polisen skulle kolla med Västtrafik direkt och se om de kan få ut någon bra övervakningsfilm på killen.

Anledningen till att Madelene går ut och berättar om sin upplevelse, är för att hon vill visa att det här faktiskt händer och att det är ett sexuellt ofredande.

– Jag vill verkligen att fler ska våga anmäla om de är med om något liknande. Polisen sa till mig att det till och med räknas som ofredande om du skulle se en person kissa ute offentligt. Det här är verkligen inte okej, säger Madelene Marin.

Lena Johansson, pressansvarig på Västtrafik, säger att hon verkligen beklagar det som inträffade, samt att det var bra att Madelene polisanmälde händelsen så pass snart efter att händelsen inträffade. Filmerna från övervakningskamerorna raderas nämligen automatiskt efter 24 timmar.

– Det kan också vara bra att kontakta vår kundservice så att vi får in det till oss. Polisen kan sedan begära ut filmen från övervakningskameran på bussen, det kan inte vi själva göra från vår sida. Sen kan man alltid gå fram och prata med chauffören också om man känner sig utsatt, säger Lena Johansson till Nyheter24.

I somras utsattes även två barn för ett liknande sexuellt ofredande på en buss i Malmö. Mannen hamnade sedan i häktet, oväntat misstänkt för ett helt annat brott.

Lars Förstell, pressansvarig hos polisen i Malmö, bekräftade då att det är viktigt att anmäla liknande händelser till polisen så snart som möjligt

– Man bör vara noga med att komma ihåg tid, plats och lägga på minnet om det finns något särskilt som utmärker gärningsmannen i utseende, klädsel eller annat. Att lägga sådana detaljer på minnet är viktigt eftersom att det kan finnas värdefullt material i övervakningskameror på- eller omkring den aktuella platsen för brottet, sade Lars Förstell till Nyheter24 i samband med den tidigare händelsen.

Det var inte länge sedan Nyheter24 skrev om en liknande händelse, som då inträffade under en tågresa mellan Stockholm och Malmö. Den gången var det Ex on the beach-profilen Amelia Silowá som drabbades.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.