Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elisabeth, 18, sökte vänner på Facebook: "Jag känner att jag inte har någon"

- 08/12/2016, 22:53
Elisabeth har inte känt att hon haft någon att prata om allt med.
1 av 4

Elisabeth har inte känt att hon haft någon att prata om allt med.

Privat/Pixabay

Så en dag bestämde hon sig för att posta ett inlägg där hon efterlyste vänner.
2 av 4

Så en dag bestämde hon sig för att posta ett inlägg där hon efterlyste vänner.

Privat

Det visade sig att Elisabeth inte var ensam om att känna som hon gjorde.
3 av 4

Det visade sig att Elisabeth inte var ensam om att känna som hon gjorde.

Privat

Nu har flera tjejer hört av sig till henne.
4 av 4

Nu har flera tjejer hört av sig till henne.

Pixabay

Elisabeth hade länge känt sig ensam när hon lade upp en status i en grupp på Facebook. Och det visade sig att hon inte var den enda som kände så.

Elisabeth Acaro är en 18-årig tjej från Alingsås som älskar att sjunga och spela gitarr. Men så länge hon kan minnas har hon känt sig ensam. Hon har inte känt att hon haft någon bästa vän.

– Jag har flyttat ganska mycket, det kanske är därför. Jag har aldrig känt att jag haft någon speciell som jag kunnat ringa och bara snacka med, typ om man mår dåligt, berättar hon för Nyheter24.

Bildkälla: Privat

När hon sedan gick med i en tjejgrupp på Facebook såg hon hur fritt alla pratade och lade ut sina tankar. Det var då hon bestämde sig för att testa att själv lägga ut ett inlägg.

– Jag tänkte att jag kunde försöka. Först vågade jag inte, sedan klickade jag bara på skicka. Min första tanke var att ta bort den direkt, men sedan började alla kommentera och var jättesnälla.

Det visade sig att Elisabeth var långt ifrån ensam om att känna som hon gjorde. Många tjejer kommenterade att de kände likadant. Ännu fler personer skrev och berömde Elisabeth för hennes mod.

Bildkälla: Privat

Men det som värmde Elisabeths hjärta mest var att det var så många som skrev till henne via privata meddelanden.

– Jag är jätteglad. Jag trodde aldrig jag skulle få sådan respons. Vissa bor inte så nära men de säger att vi kan vara internetkompisar, sen finns det flera som bor inom rimligt avstånd också.

Efter Elisabeths inlägg, som idag har 1 300 gilla-markeringar och 260 kommentarer, har en annan tjej i samma grupp vågat göra ett liknande inlägg.

För Elisabeth verkar det som jakten på en bästa vän snart är över eftersom hon pratat lite extra med en av tjejerna som hörde av sig.

– Jag har pratat med flera tjejer och jag ska träffa en av dem, berättar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Hellbast som fick syn på sin drömtjej i en grupp på Facebook, så han kontaktade hennes pappa och Nadja som såg sin drömkille på stan och sedan efterlyste honom på nätet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du känt dig ensam?