1 av 3
- Foto: TT / Facebook
Rättsexperten menar att det är ett udda fall.
2 av 3
Rättsexperten menar att det är ett udda fall. - Foto: TT / Facebook
Och att det kan handla om sexuellt ofredande.
3 av 3
Och att det kan handla om sexuellt ofredande. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Rättsexperten: Måns Harvidsson från Albatraoz kan bli dömd för sexuellt ofredande

En video där en medlem av Albatraoz trycker en ung kvinna mot sitt kön har skapat starka reaktioner. Det här säger rättsexperten om fallet.


Tidigare under dagen skrev Nyheter24 om en uppmärksammad händelse under lördagen på en nattklubb i västra Sverige. I en video som spridits på Facebook kan man se hur en av Albatraoz medlemmar, Måns Harvidsson, tar tag i en ung kvinnas huvud – och pressar sitt kön mot hennes ansikte.

Den unga kvinnans vän delade med sig av både videor och bilder från händelsen i ett inlägg på Facebook. Händelsen polisanmäldes senare av den unga kvinnan.

– Det är ett extremt udda fall där det sker så öppet på scen, som att det vore en del av showen. I vanliga fall så när man pratar om liknande brott så sker det bakom stängda dörrar där det är svårt att bevisa, säger Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare, till Nyheter24.

Här kan du läsa de starka reaktionerna folk hade på Facebook under videon och på Albatraoz sida.

TT

Brottet kan enligt rättsexperten mycket väl handla om sexuellt ofredande.

– Om det har skett mot hennes ovilja, vilket ju verkar ha varit fallet, så kan det röra sig om ett misstänkt sexuellt ofredande och det skulle kunna dömas på det viset. Jag har då aldrig hört om ett liknande fall vad jag kan minnas så det är svårt att jämföra.

– Givetvis spelar det in vad den misstänkte säger under en eventuell rättegång och i förhör, avslutar Sven-Erik Alhem.

Läs också en krönika om det omtalade fallet signerat Totte Löfström – eller läs hur Ellen Bergstöm reagerade efter hon sett videon.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Senaste nytt

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.

Kablar i Röda havet förstörda

1 timme sedan
Tre undervattenskablar för telekommunikation har gått av i Röda havet.

Svagt nedåt på Wall Street

1 timme sedan
New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

2 timmar sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.