Allt började med vanlig huvudvärk.
Cornelia, 17 år.

Cornelia kan varken gå eller prata – började med huvudvärk

Familjen har kämpat för att 17-åringen ska få rätt vård men får avslag gång på gång.


När Cornelia var 13 år skickade hon ett sms till sin mamma. Hon skrev att hon hade ont i huvudet och gick hem från skolan. När mamman Liselotte kom hem möttes hon av en tjej som inte kunde prata, som dreglade och som inte kunde röra sig.

– Där började den här resan, säger mamman i Sofias änglar som sänds ikväll 20:00 på Kanal 5.

Cornelia hade drabbats av hjärnhinneinflammation och den hade satts sig på de ställena som påverkar motoriken, som möjligheten att tala och röra sig fritt.

Nu kan 17-åringen varken prata, gå eller äta på egen hand och behöver assistens dygnet runt. Trots detta får hon ingen hjälp i sjukvården för att lära sig gå igen.

Lagen säger att hon har rätt till träning för att utvecklas först när hon fyller 18 år. För en sjuttonåring med en vilja av stål är detta otroligt frustrerade.

Då rycker Sofias änglar in och kanske, kanske, lyckas de hitta en lösning på problemen. Se klippet ovan och se hela historien i Sofias änglar ikväll på Kanal5.

Läs mer:

Anki, 30, har varit sängliggandes i två år – allt började med vanlig feber

Trebarnspappan Tim dog av vanlig penicillinkur: "Förstod inte hur illa det var"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.