Falsk polis
1 av 2
Det var strax utanför Landskrona ett par fick besök av det falska poliserna. - Foto: Google/TT
Falsk polis
2 av 2
Det tre personerna i Landskrona visade inte upp polisbricka eller legitimation. - Foto: TT

Falska "poliser" dök upp hos par – nu varnar riktiga polisen

Strax utanför Landskrona fick ett par besök av två män och en kvinna som påstod sig vara poliser - sedan sökte det igenom huset.


Det var under fredagen som två män och en kvinna knackade på hos paret och påstod att de var poliser. De visade varken legitimation eller polisbricka.

När paret öppnade dörren stod tre personer i mörka overaller och sa att de vara poliser. Paret hann knappt svara innan de oinbjudet trängde sig in i parets bostad och började söka igenom den. Personerna ska ha sagt att det handlade om ett "polisärende". När sökandet av huset var klart fortsatte trion att leta igenom en lada och en till byggnad på gården. Efter genomsökningen ska personerna ha försvunnit i en mörk bil. 

De tre "falska poliserna" misstänkts nu för hemfridsbrott och brott om föregivande av allmän ställning, när de ljög om att de var poliser. 

– Troligen var de tre ute för att samla information till brottslig verksamhet, säger Richard Glantz, informatör hos polisen, till HD.se.

Polisen i Nordvästra Skåne varnar nu på sin Facebooksida att folk ska vara försiktiga och att poliser alltid måste visa upp legitimation och polisbricka när det gör hembesök. 


Tjuvarnas nya knep läser av din kod – här är polisens tips:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du stött på falska poliser?
Tack för din röst!