Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Christian, 18, var bara 16 när han tatuerade ansiktet

Nyheter | 25/09/2017 20:59

Ett snabbt beslut att tatuera ansiktet ledde till det värsta misstaget i 18-årige Christians liv.

För många är tatueringar någonting att vara stolt över. Så är inte fallet för Christian Nordin, 18, från Karlstad. Han menar att tatueringarna som han har i ansiktet är "det största misstaget i livet".

– Folk dömer verkligen ens utseende. Jag kan inte göra någonting och jag kan inte få ett jobb, berättar Christian för Nyheter24.

Privat

Christian var bara 16 år gammal när han skaffade tatueringarna som pryder hans ansikte. Själva tatueringstillfället skedde hos en så kallad "amatörtatuerare" eller "hemmatatuerare" som inte hade någon studio. Han hävdar själv att han ångrade sig bara några dagar efter.

– Jag ville väl på något vis liksom ställa mig utanför samhället och i ärlighetens namn tänkte jag inte efter. Jag tänkte inte en enda gång på hur det skulle påverka mig i framtiden.

Han var dessutom inte nöjd efter de väl satt på plats i ansiktet. I pannan det två ord: "RESPECT" och "LOYALTY". På ena kinden syns en duva och på den andra syns en tår. 

Privat

Nu vill han varna andra från att begå samma misstag – och Christian tycker inte någon ska skaffa en tatuering innan man fyllt 18 år. Dessutom varnar han för så kallade "hemmatatuerare".

– Det går inte att vara en del i samhället om man ser ut så här. I alla sammanhang kollar folk snett på mig och ibland byter folk väg när de korsar mig på gatan. Jag skulle säga att 85 procent av alla kollar snett. Dessutom säger alla att jag aldrig kommer få ett jobb och det påverkar ju en negativt, säger han.

Att vara i ett förhållande med någon blir också svårt, hävdar han.

– Då kollar ens partners föräldrar eller släkt på en och tänker "vad är det för idiot som du har släpat hem". Det här är det värsta jag gjort. Definitivt, säger Christian och fortsätter:

– Jag ångrar det så himla mycket, men så går det när man inte tänker på framtiden.

Privat

Nästa steg är att boka in laserborttagning av tatueringarna. Någonting som visserligen är dyrt, men som kommer vara värt det.

– Det kommer ta ett tag, men det kommer absolut vara värt det. Jag vill helst påbörja det så snabbt som möjligt, avslutar Christian.

TV: Tatueraren: Gör inte det här när du ska tatuera dig

Läs också om 19-årige Mark som blev känd över hela världen för sin ansiktstatuering – eller om Sandra som tatuerade sig på semestern och möttes av många blandade reaktioner.

Har du tatuerat ansiktet?