Peter Jihde kräver en intern utredning av TV4.
1 av 2
Peter Jihde kräver en intern utredning av TV4. - Foto: TT
Efter anklagelserna mot Martin Timell.
2 av 2
Efter anklagelserna mot Martin Timell. - Foto: TT

Peter Jihde kräver en intern utredning: "Vi får inte vara tysta"

Peter Jihde kräver att TV4 ska göra en intern utredning efter anklagelserna mot Martin Timell i samband med #metoo.


I veckan har hashtaggen metoo skakat om Sverige. Kvinnor har, på sociala medier, berättat om övergrepp och sexuella trakasserier. 

Men det handlar inte bara om privatpersoner utan många av anklagelserna är riktade mot kända svenska män. Bland annat Martin Timell har blivit anklagad för övergrepp och sexuella trakasserier. Av både Lulu Carter och Fenjima Manrique.

Nu har TV4 gått ut i ett pressmeddelande och sagt att Martin Timell blir avsatt. Peter Jihde sa i en intervju i P5 under morgonen att han tycker att TV4 borde starta en intern utredning. 

– Jag tycker att TV4 ska gå till botten med det här, utreda vad som har hänt. Vi ska statuera exempel, att det får inte hända, och vi får inte vara tysta, säger han till Sverige Radio P5. 

Och att han känner en person som blivit utsatt och att han litar på hennes ord till punkt och pricka men att han inte vet vad som hänt på andra redaktioner. 

– Jag litar fullständigt på en person som har råkat ut för de här övergreppen som jag jobbar med i Nyhetsmorgon och har fullt förtroende för henne. Men jag vet inte vad som har skett på den andra redaktionen. Men jag hoppas att TV4 tar tag i det och utreder det här.

Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare 

Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Äntligen hemma?
Tack för din röst!