Professor köper sex via sugardejts sajter
Känd professor använder sig av sugardejting. - Foto: TT

Känd professor köpte sex via sajter – erbjöd 18-åring månadslön

Känd professor erbjöd 18-åriga Sara 10 000 kronor i månadslön om de sågs för sex en gång i veckan. Sugardejting är den nya marknaden som torskarna gömmer sig på.


Att köpa eller sälja sex har varit förbjudet i Sverige sedan 1999 och är brottsligt. Men tyvärr har sexhandeln inte försvunnit för det.

En ny marknad finns nu – sugardejting. 

Männen som befinner sig på de här sajterna är oftast högt uppsatta eller har en hel del pengar och ser sig som välgörare för kvinnorna.

Sajterna som torskarna gömmer sig på ser professionella och glamourösa ut. Sidorna ser mer ut som ett ställe man kan komma pengarna och kändisvärlden närmre, men inte att sex ska ingå.

I kvällens avsnitt har Uppdrag granskning dejtat med dold kamera. Uppdrag gransknings journalist Emma Hammarfeldt utger sig som en 18-årig sugarbabe som pluggar och söker en sugardaddy.

Ett par dagar efter hon skapat sin användare på sajten är hennes inkorg full. En man har skrivit ”Hej! Mycket förmögen affärsman. Ses i Stockholm onsdag eller torsdag för intimt möte? Betalar högt. Intresserad?”. 

Han som kontaktar Emma är en 60-årig mycket högt uppsatt chef i en väl ansedd samhällsposition. En av hans titlar är professor och har en årsinkomst på 1,5 miljoner. 

De bestämmer att de ska mötas upp i Sky Baren på Royal Viking i Stockholm. 

Emma som nu kallar sig Sara har fått en dold kamera som spelar in deras möte på Sky bar.

Under dejten berättar mannen om sin inblandning i Nobelpriset och också om vilka summor han brukar betala för sugardejting. Det tar inte lång tid innan han lägger fram en femhundring till Emma och förklarar att det är så sugardejting fungerar. Hon tackar nej och de säger hejdå för den här gången.

Det tar inte lång tid innan hon får ett sms av mannen som skriver "Synd att vi inte blev bekanta en vecka tidigare. Då hade du kunnat följa med på Nobelmottagningen. Nu fick jag gå själv”.

Emma stämmer träff igen med den högt uppsatta mannen och han tror att det är hon han ska träffa, men i stället möter han Uppdrag gransknings team. Reportern Anna-Klara Bankel frågar mannen vad han hade för plan med Emma den kvällen. 

– Nu hade vi kommit överens om att vi skulle äta middag, säger mannen.

Han får frågan om han har lockat Emma med pengar.

– Nej det tycker jag inte att jag har. Jag betalar henne för intimitet, att man är nära varandra, inte sex.

Reportern läser upp vad mannen har sagt under tiden Emma hade den dolda kameran på sig på deras tidigare möte på Sky bar.

”Om du är med mig inne i stan i fyra timmar är det värt en tusenlapp. Sen kan du tjäna mer om du följer med på någon resa, det kan jag betala fem tusen för. Träffas man en gång i veckan och har sex så är det en månadslön på 10 000 kronor”.

– Man kan komma överens om det och man kan komma överens om att man bara träffas ytligt, svarar mannen.

Mannen tycker att Sugardejting går att jämföras med ett förhållande men absolut inte prostitution. Senare ser Uppdrag granskning att mannen har raderat sitt konto på sajten.

Se när mannen konfronteras i klippet ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du att det fanns i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.