Elisabeth Massi Fritz och Martin Timell
Elisabeth Massi Fritz företräder kvinnan som utsattes av Martin Timell. - Foto: TT

Elisabeth Massi Fritz om Martin Timells åtal: "Bevisningen är stark"

Martin Timell och hans advokat Hanna Lindblom är förvånade efter åtalet om våldtäkt. Timell nekar till brott och kommer inte att uttala sig i media. Men kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz håller inte med utan säger att hon inte alls är förvånad.


Martin Timell åtalas för våldtäkt, det meddelar Åklagarmyndigheten idag. TV4-programledaren anmäldes i oktober förra året, nio år efter att brottet ska ha begåtts.

Övergreppet ska ha skett sommaren 2008, och kvinnan har beskrivit hur han satt i en badtunna och sträckte sig upp för att hämta en tändare. 

Timell ska då ha tryckt upp sin hand under kvinnans bikinitrosor och fört in sina fingrar i hennes underliv.

Kvinnan är idag en 35-årig tvåbarnsmamma och företräds i målet av advokaten Elisabeth Massi Fritz

– Min klient är nöjd med att åklagaren väckt åtal angående våldtäkt och jag har hela tiden räknat med det eftersom det finns bevisning som är stark. Är inte förvånad, säger Elisabeth Massi Fritz till Nyheter24.

Advokaten Elisabeth Massi Fritz

Det här har hänt

I höstas var #Metoo en av de mest omtalade händelserna på nätet, där kvinnor berättade om sexuella övergrepp som de utsatts för.

Allt började 5 oktober då det publicerades en artikel i New York Times, där den välkände filmproducenten Harvey Weinstein anklagades för att under flera år ha förgripit sig på kvinnor i branschen.

Anklagelserna skapade en stor debatt om övergrepp och hur män med makt förgriper sig på kvinnor.

En av dem som la upp en bild på Instagram var tv-inredaren Lulu Carter. "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein", skriver hon på sin Instagram.

Lulu Carter har jobbat många år med Martin Timell.

Hashtaggen #metoo blev snabbt stor, och blev ett sätt för kvinnor att berätta om sexuella övergrepp, och för att belysa hur stort det här problemet faktiskt är.

Strax efter gick även Cissi Wallin ut på Instagram om det övergrepp hon utsattes för 2006, och som hon skrev om 2010. Hon pekade då ut en känd medieprofil.

Cissi Wallin anklagade en känd medieman för övergrepp.

Advokat Elisabeth Massi Fritz bekräftade då att ett flertal personer hade hört av sig till henne om samma medieman.

– Flera personer har hört av sig. Det är många som verkligen inte känner till sina rättigheter trots att de är utsatta för brott och det är skrämmande. Vi måste bli avsevärt bättre att sprida kunskap om vad varje utsatt brottsoffer har för rättigheter, sa Elisabeth Massi Fritz till Nyheter24 i oktober förra året.

Polisen bekräftade då för DN att det var ännu en kvinna som  polisanmält mediemannen för våldtäkt. Och den kvinnan blev att företrädas av ingen mindre än Elisabeth Massi Fritz.

Se mer i klippet ovan.

Läs mer här:

Åklagarens beslut – Martin Timell åtalas för våldtäkt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har Elisabeth Massi Fritz rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.