Karta över Täby, vit pil, Blåljus polis
Misstänkt mord i Täby - Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps

Ung man hittades död på fest i Täby – huset hyrdes via Airbnb

I samband med en fest i ett radhusområde i Täby, norr om Stockholm, misstänks en man ha mördats. Huset som festen ägde rum i ska ha varit uthyrd via sajten Airbnb. Polisen arbetar intensivt med att få fast förövaren.


I ett radhusområde i Täby norr om Stockholm misstänks en ung man ha mördats under natten till lördagen. Det hela ska ha skett i samband med en fest med mycket folk i området Skarpäng. 

Mannen som ännu inte är identifierad skadades på festen och fördes till sjukhus, men dog senare av sina skador.

Utifrån mannens skador bedömer polisen att han avlidit av skadorna från ett "knivliknande föremål".

– Det är det initiala vi sett utifrån de här skadorna, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisregion Stockholm, till Expressen.

Polisen har inlett en förundersökning med avseende mord i Täby. 

Polisen jagar en eller flera gärningsmän

Polisen är nu på jakt efter en eller flera gärningsmän som ska ha flytt från platsen där det misstänkta mordet ska ha inträffat. Men ännu är ingen gripen och det är inte bekräftat att någon är misstänkt. Polisen har under dagen varit i kontakt med flera personer för att försöka få sig en bild om vad som har hänt. 

– Det har blivit något slags bråk som lett till att en person har mist livet. Vi har pratat med väldigt många människor och kommer fortsätta göra det. Det är en ganska stor polisresurs som är avsatt för det här, säger Dana Karim, jourhavande förundersökningsledare i polisområde nord i Stockholm, till Expressen.

Hyrde radhuset på Airbnb

Bostaden som festen ägde rum i hyrdes från fredag till söndag av två kvinnor i 20-årsåldern. Radhuset ska enligt uppgifter hyrts ut via Airbnb.

Vet inte vem den avlidne mannen är 

Under lördagskvällen hade man ännu inte kunnat identifiera den avlidne mannen. Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp och vill framförallt komma i kontakt med personerna som varit på festen. 

– Jag är helt övertygad om att de som var på festen känner den avlidne, och de behöver vi komma i kontakt med, säger Dana Karim, till Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Täby?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.