Polissirén, Sundsvall
En stor polisinsats pågår just nu i Sundsvall efter att polisen fått hot riktade mot sig. - Foto: Johan Nilsson/TT, Google Maps

Hot mot polisen i Sundsvall – kvinna gripen efter stor polisinsats

Under lördagskvällen pågick en stor polisinsats i Sundsvall gällande grovt olaga hot som polisen ska ha tagit emot. En kvinna greps i samband med insatsen.


Vid klockan 21 under lördagskvällen påbörjade polisen i Sundsvall en stor insats gällande grovt olaga hot, som ska varit riktat mot polisen. 

– Ja, vi kan inte berätta så mycket än, men ett grovt olaga hot har riktats mot en grupp, säger Peter Vennerbring, jourhavande förundersökningsledare, till Sundsvalls Tidning.

Även den regionala insatsstyrkan ska ha kopplats in i ärendet. Ingen person kom till skada i samband med insatsen. 

Vid klockan 23 på lördagskvällen avslutades insatsen och i samband med det kunde polisen gripa en kvinna som är född på 1960-talet. Nu pågår en intensiv utredningsfas. 

– Vi ska nu kontakta åklagare som får hålla i ärendet, den misstänkta kvinnan är inte hörbar på grund av berusning, sade Peter Vennerbring till Sundsvalls Tidning på lördagskvällen.

Polisen förtegen till en början

I början var polisen mycket förtegen gällande insatsen. När den inleddes ville de inte kommentera läget. På sin hemsida skrev de:

"För närvarande pågår en stor insats i Sundsvall gällande grovt olaga hot. Polisen lämnar ej fler uppgifter nu. Vi kommunicerar senare via ett pressmeddelande. För närvarande finns ingen mer info att lämna". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Sundsvall?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?