Norrsken, berg
Här har du stört chans att se norrsken - Foto: TT/ NTB scanpix Bertinussen, Rune Stoltz

Här har du bäst chanser att se kvällens norrsken

Klä dig varmt! Det är dags att gå ut och titta. På vad? Det vackra norrskenet såklart. För du har chansen att se det. Ja, ikväll kan norrsken synas i flera delar av Sverige.


Det otroligt vackra fenomenet norrsken är bara några timmar bort. Men vad är det för något? Det är faktiskt ett resultat av farliga partiklar som slungas mot jorden från solen. Den allmänna termen för själva ljusfenomenet är polarsken. 

Ja, det är en riktigt stark solström på ingång att träffa jorden. Vad innebär det? Att vi har chansen att få se norrsken!

När?

Och visst att våren inte riktigt anlänt, men det ju inte för kallt för att gå ut och invänta det vackra ljuset på himmelen? 

Dags att sätta på dig långkalsongerna, ladda batterierna till både kamera och mobil och ge dig ut. Sen är det bara att vänta.

Från och med klockan 21.00 och framåt på lördagskvällen finns goda chanser att se norrsken man man tittar upp. Är du beredd?

Var kan man se det?

I flera delar av landet kommer man kunna se norrsken under lördagskvällen. 

– Vad jag kan se på prognoserna så är det ner till södra Svealand och nordligaste Götaland som det finns en chans till det. Det verkar inte vara så goda chanser i Skåne eller i Norrland där det är molnigt under kvällen, säger Tomas Fyrby, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

Det verkar tyvärr som att både norra och södra Sverige blir utan den vackra gröna ljuset på himmelen. 

– Det är inte jätteovanligt att man kan se norrsken i södra Sverige, men det är så mycket annat som spelar in så som väder och starkt ljus från städer, avslutar Tomas Fyrby.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Patric som fångade norrsken på film och det är helt otroligt vackert. Här kan du läsa mer om det och se hela videon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du norrsken är fint?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.