Nu-sanks-skatten-for-en-miljon-pensionarer
Nu sänks skatten för en miljon pensionärer - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Beslutet: Nu får en miljon pensionärer sänkt skatt

Under torsdagen höll regeringen en pressträff där de presenterade stora budgetnyheter – att skatten för en miljon pensionärer kommer att sänkas. "Nu satsar vi för att öka tryggheten för de som har byggt vårt land".


På torsdagen samlades regeringen för ett regeringssammanträde i Jönköpings Länsresidens. Efter sammanträdet höll regeringen en pressträff där de presenterade ett stort beslut – att en miljon pensionärer över 65 år kommer få sänkt skatt. 

"Öka tryggheten"

Den sänkta skatten kommer att gälla för alla som har inkomster över 17 000 kronor i månaden. För lägre inkomster är skillnaden redan borta sedan 2018. 

– Nu satsar vi för att öka tryggheten för de som har byggt vårt land. Det är viktigt för att hålla ihop Sverige, säger finansminister Magdalena Andersson, på pressträffen.

Kosta 4,33 miljarder  

Förslaget kommer att kosta totalt 4,33 miljarder kronor och föreslås att träda i kraft i januari 2020. Förslaget läggs fram i samarbete mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna, skriver Expressen.

– Det är viktigt att kommuner och civilsamhälle kan erbjuda mer, till den växande gruppen äldre i vårt land, säger socialminister Lena Hallengren, på pressträffen. 

Satsning för äldre 

Förslaget är en del av en större satsning som regeringen gör för äldre i Sverige. Denna innehåller även insatser för att bryta ensamhet och främja idrott för äldre, skriver regeringen i ett pressmeddelande. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.