Allt fler flickor på HBV-hem säljer sex. Genrebild.
Allt fler flickor på HBV-hem säljer sex. Genrebild. - Foto: Juan Karita/AP/ Claudio Bresciani/TT

Unga tjejer på HVB-hem rymmer – säljer sex för alkohol och droger

Flickor under 15 år rymmer från HVB-hem och säljer sex för att få pengar till knark, alkohol och cigaretter.
​– Det är barn vi har att göra med, och de har varit med om så mycket redan, säger Marlene Andersson Wikman, polisen Skaraborg.


Polisen slår larm om ett ökande problem med unga tjejer som rymmer från sin HVB-hem för att sälja sex, rapporterar P4 Skaraborg.

Eftersom flickorna är under 15 år handlar det inte om våldtäkt eller köp av sexuella tjänster, utan om våldtäkt mot barn. 

– De är trasiga i sig när de kommer till boendena. Faran är när att hamnar snett igen när de kommer ut på de här äventyren. Det är fara för deras liv, säger Marlene Andersson Wikman, gruppchef inom polisen i Skövde.

Antalet fall har ökat kraftigt

Andersson Wikman kan inte säga exakt hur vanligt det är, men att att antalet anmälningar ökat i hela Skaraborg under sommaren. 

Detta trots att hemmen är medvetna om vad som sker.

– Hemmen är väl medvetna för det är de som gör anmälan och åker och hämtar tjejerna. Det är inget mot personalen snarare att vi har ett stort problem i samhället, säger hon till P4 Skaraborg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.