Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reklammannen är frisläppt

Nyheter | 22/04/2009 18:16

Den prisbelönta reklamchefen som är misstänkt för två mordförsök har släppts.

Den 38-årige man som misstänks för mordförsöken i Gamla stan i går kväll har släppts.

38-åringens sambo och fästmö är lättad när Nyheter24 når henne.

– Han mår bra. Allt är bra. Just nu vill vi bara vara för oss själva, säger hon till Nyheter24.

Enligt uppgifter Nyheter24 tagit del av har en person som står mycket nära reklammannen fått två mejl av den så kallade "Reklammannen" på tisdagseftermiddagen. Det ena mejlet innehöll bifogade dokument, vilket tyder på att det inte kan ha skickats från en mobil. Det mejlet kom in klockan 16.35.

Personen som fick mejlet svarade med en fråga och fick tillbaka ett svar från "Reklammannen" kl 17.40, alltså endast tolv minuter efter att larmet om skottlossningen kom in till polisen. Då borde gärningsmannen rimligen varit mitt i flykten.

Dessa uppgifter styrker 38-åringens alibi och kan bidra till att misstankarna minskar eller avskrivs helt.

38-åringens advokat, Björn Hurtig, säger att hans klient nekar till anklagelserna mot honom.

–Jag fick precis nyheten om att min klient har släppts. Han nekar till anklagelserna mot honom, säger 38-åringens advokat till Nyheter24.

Det var på tisdagskvällen klockan 17.28 som larmet kom in till polisens ledningscentral om skottlossningen som inträffade på Tyska stallplan, nära Storkyrkoskolans skolgård. 8-10 skott i snabb följd ska ha avverkats på platsen av en ensam gärningsman.

En man och en kvinna skadades allvarligt. Paret träffades av flera kulor. Mannen, som är en greve, sköts i bålen och i huvudet medan kvinnan skadades i halsen och ansiktet och de vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Kvinnans skador är lindrigare medan mannens tillstånd är allvarligt, men inte livshotande.

Flera vittnen såg en gärningsman försvinna från platsen på en gul vespa. Klockan 20.30 i går greps reklammannen, som är bekant med paret sedan tidigare, i sin bostad. Enligt polisen grep de mannen efter uppgifter från paret.

Skrivet av: