Ett godståg har kolliderat med en personbil strax norr om Arbrå. Arkivbild.
Ett godståg har kolliderat med en personbil strax norr om Arbrå. Arkivbild. - Foto: TT

Tåg i krock med personbil – kvinna död

Olyckan inträffade vid 22-tiden vid en bevakad plankorsning med bommar.


Föraren i personbilen, en kvinna i 40-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Polisen meddelade under natten mot onsdagen att hennes liv inte gick att rädda.

Händelsen utreds av polisen och bilen har tagits i beslag. Vad som orsakat olyckan är okänd.

— Det är för tidigt att säga. Man ska höra lokföraren också och se vad som framkommer där, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Räddningstjänsten kunde efter att ha kommit fram till olycksplatsen först inte närma sig den kraftigt demolerade bilen. Detta på grund av att en kontaktledning rivits ned vid krocken.

— När en ledning rivs ned bryts strömmen initialt men den försöker starta om sig några gånger. Så under tiden man inte vet om den är strömförande eller inte går det inte gå fram, säger Magnus Jansson Klarin.

All tågtrafik på sträckan stoppades under räddnings- och bärgningsarbetet. Stoppet är hävt men med tanke på den nedrivna kontaktledningen är det oklart när tåg kan passera.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.