Larmet kom in strax efter klockan 14. Vid 16-tiden förklarade räddningstjänsten att de börjat få kontroll på branden.
Larmet kom in strax efter klockan 14. Vid 16-tiden förklarade räddningstjänsten att de börjat få kontroll på branden. - Foto: TT

Brand i trähus i Uddevalla – kvinna skadad

Den skadade kvinnan hade under onsdagskvällen fått lämna sjukhuset, skriver Bohusläningen med hänvisning till polisen.


Larmet om branden kom in strax efter klockan 14. Rök spred sig över centrala delar av staden och människor i området uppmanades att hålla sig inomhus. Vid 16-tiden förklarade räddningstjänsten att de börjat få kontroll på branden och att faran för rök var över.

Rev med grävskopa

Räddningstjänsten bedömde då att arbetet på platsen skulle fortsätta in på natten.

— Vi har påbörjat att riva byggnadskonstruktionen med en grävskopa, de mest riskfyllda momenten, för att komma åt brandhärdarna som ligger och pyr, sade Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt polisen är det ett hus med en musiklokal i bottenvåningen och en bostad på övervåningen som fattat eld. Det är ett trähus med tre våningar som brunnit för fullt genom väggar och tak.

Räddningstjänsten har under släckningsarbetet varit på plats med runt tio enheter från flera stationer. Planen är att låta trähuset brinna ner, eftersom det inte går att rädda.

Teknisk undersökning

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer så småningom att spärra av platsen för en teknisk undersökning.

— Men vi har ingen direkt misstanke om brott, vi får se, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare till Bohusläningen.

En häftig brand rasade i ett trähus i centrala Uddevalla på onsdagen. En kraftig röklukt spred sig över centrala staden och människor i området uppmanades att hålla sig inomhus.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.