En man har skottskadats och förts till sjukhus i Eskilstuna. Polisen larmades till stadsdelen Skiftinge sedan boende där hört flera höga smällar.
En man har skottskadats och förts till sjukhus i Eskilstuna. Polisen larmades till stadsdelen Skiftinge sedan boende där hört flera höga smällar. - Foto: TT

Man skottskadad – misstänkt mordförsök

En man i 35-årsåldern har skottskadad förts till sjukhus i Eskilstuna. Händelsen utreds som mordförsök, men ingen misstänkt har gripits.


— Vi har en större insats på plats med bland annat kriminaltekniker. Brottsplatsen, som är utomhus, är lokaliserad, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Mannens skador är enligt polisen inte livshotande. I övrigt lämnar polisen inga närmare uppgifter om omständigheterna kring skottlossningen, som ägde rum i stadsdelen Skiftinge på onsdagskvällen.

Eskilstuna drabbades i slutet av förra året av flera skjutningar som ännu är ouppklarade. I oktober hittades en man i 20-årsåldern skottskadad i närheten av en skola. I november sköts en 14-årig pojke och skadades allvarligt. I december blev en man i 30-årsåldern skjuten men skadades bara lindrigt.

Stadsdelen där onsdagens skjutning skedde finns med på polisens lista över särskilt utsatta områden.

— Den här utredning är bara i sin början, men det är klart att vi tittar på samband och tillvägagångssätt från liknade händelser, säger Dennis Johansson Strömberg.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.